Europa-Park opent komende zaterdag 25 maart voor het 49e seizoen

Europa-Park begint zijn 49e seizoen met tal van nieuwtjes, naast de meer dan 100 attracties en shows die er al zijn.

Op zaterdag 25 maart 2023 opent het park zijn deuren, waarbij het 16e themagebied – vorstendom Liechtenstein – wordt geïntroduceerd en de klassieke ballonvaart-attractie in een nieuw thema wordt gepresenteerd. De nieuwe boten van “Josefina’s kaiserliche Zauberreise” zijn prachtig en er is een nieuwe film in de Sprookjesbosbioscoop die bezoekers meer leert over de Yomis en Josefina. Bovendien biedt de 360 graden film in de Traumzeit Dome een voorproefje van het nieuwe Kroatische themagebied. Showliefhebbers worden dit seizoen ook getrakteerd op meerdere nieuwe en verrassende shows.

Nieuw themagebied Liechtenstein

Europa-Park verwelkomt een nieuw Europees land in de vorm van het vorstendom Liechtenstein, dat het 16e themagebied in het park vormt. Het gebied bevindt zich tussen Zwitserland en Engeland en draait om de kleurrijke “Liechtensteinse Ballonvaart”, waarvan de ballonnen de namen dragen van de steden Liechtenstein, Vaduz en Triesenberg. Dit is een vernieuwde versie van de attractie, die voor het eerst in 1996 in het park werd geopend. Een geheel nieuw element in het themagebied is het “Liechtenstein Plein”, dat het grote ingemetselde wapen van het vorstendom bevat. Bovendien kunnen bezoekers van het park ook een miniatuurversie van de “Liechtensteiner Weg” verwachten, die hen door alle elf gemeenten van het vorstendom voert.

Een keizerlijke vaartocht

De “Josefina’s kaiserliche Zauberreise” boottocht in het Oostenrijkse themagebied van Europa-Park is nog romantischer geworden met de introductie van gloednieuwe boten. De boten zijn uitgerust met een tafeltje om te genieten van een heerlijke eet- en drinkpauze en schitteren in keizerlijke pracht en praal.

De boottocht neemt de bezoekers mee op een reis door het rijk van keizerin Josefina. Maar wie zijn die kleine groene trollen die overal kattenkwaad uithalen? In 2023 hebben deze mythische wezens, ook bekend van “Zauberwelt der Diamanten”, hun weg gevonden naar de Sprookjesbosbioscoop in “Grimm’s Sprookjesbos”. De film “Fina & de Yomis” combineert alle facetten van het Oostenrijkse thema en geeft antwoord op de vraag wie de Yomis zijn en wat hun relatie is met keizerin Josefina. Om dit filmavontuur nog beter tot zijn recht te laten komen, is de Sprookjesbosbioscoop omgebouwd en uitgerust met interactieve elementen en nieuwe bioscooptechnologie.

Een keizerlijke vaartocht

De nieuwe film in de Traumzeit Dome neemt de bezoeker mee op een ontdekkingstocht door het prachtige Kroatië van Nikola Tesla. In “Nikola Tesla’s Beautiful Croatia” kunnen kijkers de visionaire wetenschapper vergezellen bij zijn experimenten met elektriciteit aan het einde van de 19e eeuw en met hem de bezienswaardigheden van zijn geboorteland verkennen. De film begint in het laboratorium van Tesla, waar zijn revolutionaire uitvinding een geheel nieuwe manier van voortbewegen mogelijk maakt, waardoor bezoekers op ongekende wijze de mooiste plekken van Kroatië kunnen verkennen.

Het prachtige Kroatië van Nikola Tesla

In de wachtruimte van de Traumzeit Dome kunnen bezoekers ook een tentoonstelling verwachten met spannende inkijkjes in de nieuwe achtbaan en een overzicht van belangrijke Kroatische persoonlijkheden en hun opmerkelijke prestaties. Dit alles is een voorproefje van het Kroatische themagebied dat gepland staat voor 2024.

Een nieuw showprogramma

Dit jaar zullen showliefhebbers hun hart kunnen ophalen met het adembenemende showprogramma. In “Surpr’Ice presents GalaXia” zullen schaatsers niet alleen over het ijs glijden, maar ook het publiek betoveren met hun LED-verlichte kostuums. De LED-lichten passen zich perfect aan bij het decor van de show en veranderen bij elke scène. Daarnaast is er de vernieuwde editie van “Ed’s Adventure Parade” met prachtig ontworpen paradewagens en kostuums. Gasten zullen ook versteld staan van “De terugkeer van de Sultan” waarbij waaghalzige stunts op paarden worden uitgevoerd. In Europa-Park Teatro zullen bezoekers ook worden verbluft door “SECRET – The Illusion-Show” van Vincent Vignaud. En voor diegenen die van avontuur houden, is er “Retorno dos Piratas” met waaghalzige sprongen tijdens de High Diving Show van 27 mei tot 3 september.

Rulantica: meer glijbanen en ontspanningsopties

Als je het vakantiegevoel nog langer wilt vasthouden, moet je zeker een bezoek brengen aan Waterwereld Rulantica, het tweede park van het resort. Het hoogtepunt van de nieuwe 30 meter hoge Nordiskturn is de Vikingløp-raceglijbaan, die is gebouwd bovenop een fonkelende edelsteenmijn. Na het beklimmen van de toren kunnen bezoekers het tegen elkaar opnemen in acht buizen, op matten en head-first naar beneden glijden. Elke seconde telt op de snelste glijbaan van Europa, want slechts één persoon kan als winnaar de finish bereiken en worden toegejuicht door de toeschouwers op de tribune.

Meer dan 400 extra ligstoelen en zitjes in Nordiskturn zorgen voor ontspanning na al het waterplezier. De toren strekt zich uit over zes verdiepingen, waarvan er drie zijn ingericht als speciale ligruimtes. Jong en oud kunnen ontspannen in het Lågerhus. Gasten kunnen nog meer genieten van hun rust op de exclusief te reserveren Lågerhus Sofa’s. Bezoekers kunnen ook genieten van een vers en heerlijk aanbod aan eten en drinken in Viking Snåck – Frisk & Lækker en Viking Kaffi op de begane grond en de eerste verdieping.

Vikinglop in Rulantica Europa Park

Nieuw VR-avontuur

In 2023 zullen fans van virtual reality niet teleurgesteld worden: in de nieuwe YULLBE PRO-experience “Amber Blake: Operation Dragonfly” beleven de gasten een interactieve 3D-actiethriller. De 30 minuten durende VR-beleving is gebaseerd op de “Amber Blake”-stripboeken van het Belgisch supermodel Jade Lagardère. Het brengt bezoekers in vervoering met state-of-the-art technologie en een zenuwslopend avontuur met op de achtergrond de indrukwekkende skyline van Singapore. Samen met de stoere agente Amber Blake maken de deelnemers jacht op de mysterieuze crimineel “Blue Dragon”. Dit vereist niet alleen sterke zenuwen, maar ook vaardigheid en teamgeest.

Restaurant wereldprimeur Eatrenalin

Een ander absoluut hoogtepunt is “Eatrenalin” – de futuristische gastronomische beleving voor alle zintuigen. Hier worden gasten ondergedompeld in de meest uiteenlopende werelden – niet alleen door geuren en smaken, maar ook visueel, akoestisch en door bewegingen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een indrukwekkend samenspel van multimedia-inhoud, gastronomische topprestaties en een gepatenteerde nieuwe ontwikkeling: de ‘floating chair’ van MACK Rides. Gasten krijgen een culinair menu van acht gangen voorgeschoteld. De keuken combineert moderne en internationale invloeden die passen bij de ambiance van de verschillende ruimtes van het restaurant.

Lees ook: Europa-Park beste attractiepark ter wereld

Website Europa-Park: https://www.europapark.de/nl

Gerelateerde berichten