Europa-Park opende vandaag het nieuwe Oostenrijks themagebied

Vanaf 14 mei 2024 kunnen bezoekers een gloednieuw berglandschap ontdekken in Europa-Park.

Het Oostenrijkse themagebied is nu toegankelijk via de vernieuwde Tiroler Wildwaterbaan en de mijntrein Alpenexpress “Enzian”. Daarnaast kunnen bezoekers te voet het gebied verkennen via een spannend parcours met hangbruggen, klimelementen en glijbanen.

Roland Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park, zegt: “Het was belangrijk voor ons om de ‘Alpenexpress Enzian’ en de ‘Tiroler Wildwaterbaan’ te herbouwen, zoals generaties ze al tientallen jaren kennen en liefhebben. De ‘Edelsteengrot’ is ook een favoriet van onze gasten. Tegelijkertijd kijken we nu naar de toekomst met de ‘Magische Diamantenkloof’ en de ‘Yomi Adventure Trail’ en creëren we nieuwe herinneringen voor het hele gezin.”

Ann-Kathrin Mack, verantwoordelijk voor het project, voegt toe: “Ik ben opgegroeid met de ‘Alpenexpress Enzian’ en de ‘Tiroler Wildwaterbaan’ en heb veel dierbare herinneringen gemaakt met mijn familie en vrienden. Het is voor mij extra speciaal en emotioneel dat we de attracties nu hebben heropend. Ik ben ook ontzettend trots op hoe we het project in recordtijd, maar met veel aandacht voor detail, samen met alle vakmensen en bedrijven hebben gerealiseerd.”

Raak betoverd in de Magische Diamantenkloof

In het hart van het themagebied wacht de nieuwe ‘Magische Diamantenkloof’ op jong en oud. Hier ervaar je een betoverende omgeving met kronkelende rivieren, brullende watervallen en indrukwekkende rotsen. De kloof beslaat meer dan 2.000 vierkante meter en de rotspartijen zijn enorm, met een oppervlakte van maar liefst 6.000 vierkante meter.

Foto Europa-Park

Suis door de bergen in de Alpenexpress Enzian

De volledig nieuw gebouwde familie-achtbaan ‘Alpenexpress Enzian’ biedt een rit van 100 seconden door de ‘Magische Diamantenkloof’ met snelheden tot 45 km/u. Deze charmante publiekslieveling is ook geschikt voor de jongste bezoekers (vanaf 4 jaar) en toegankelijk voor rolstoelgebruikers dankzij een speciale lift.

Een extra dimensie aan je rit wordt toegevoegd met Coastiality, de virtual reality-ervaring van Europa-Park. Met een VR-headset beleef je een fantastische, geanimeerde 3D-wereld tijdens de rit. Er zijn verschillende avonturen beschikbaar, waaronder het nieuwe ‘Fina & de Yomi’s – Magische wereld van diamanten’. Tickets voor deze VR-beleving zijn verkrijgbaar voor 3 euro bij de ingang van de achtbaan.

Vaar in de Tiroler Wildwaterbaan

De ‘Tiroler Wildwaterbaan’, oorspronkelijk geopend in 1978, is volledig vernieuwd. Je maakt nu een spannende tocht in een uitgeholde boomstam, langs heuvels en dalen. De rit van 4,5 minuten begint met een klim tegen een steile rotswand die je hartslag omhoog brengt en een prachtig uitzicht biedt. De snelle afdaling door de ‘Magische Diamantenkloof’ volgt daarna.

Ontdek de Yomi Adventure Trail

Voor nog meer avontuur is er de nieuwe ‘Yomi Adventure Trail’ met hangbruggen, klimelementen, waterpartijen en glijbanen. Dit avontuurlijke pad van meer dan 200 meter leidt je over rotsen tot wel twaalf meter hoog door de ‘Magische Diamantenkloof’, waar je geniet van een prachtig panoramisch uitzicht.

Onderweg kom je langs de Edelsteengrot, het huis van de Yomis, kleine groene mythische wezens uit de bergen die magische krachten gebruiken om kattenkwaad uit te halen. Ze zijn overal in het Oostenrijkse themagebied te vinden.

Doorkruis Oostenrijk met de Yomi Adventure Trail – Foto Europa-Park

Wat heeft Europa-Park je nog meer te bieden?

Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland, is al acht keer uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld. Het park heeft 17 themagebieden waarin Europese landen, waaronder Oostenrijk, tot in detail zijn nagebouwd. Met meer dan 100 attracties en shows, waaronder 14 spectaculaire achtbanen, biedt Europa-Park volop vermaak. Hoogtepunten zijn onder andere Arthur, Piraten in Batavia en ‘Voletarium’, een flying theater waar je over de mooiste plekken van Europa vliegt. Ook voor jongere kinderen zijn er drie fantasielanden. In de themagebieden kun je in talloze cafés en restaurants genieten van de culinaire veelzijdigheid van Europa.

Kom je ook in 2024?

Europa-Park is in het zomerseizoen 2024 dagelijks geopend van 9.00 tot minstens 18.00 uur. Voor meer informatie en toegangsprijzen kun je terecht op europapark.de/nl. Zin in een voorproefje? Bekijk de clip op ons YouTube-kanaal (15 minuten) om te zien wat Europa-Park je in 2024 te bieden heeft. Dit jaar is er maar liefst 100 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe attracties en verbeteringen.