“Eatrenalin” – Ontdek ’s werelds meest opwindende gastronomische ervaring, bekroond met prestigieuze prijzen

Afgelopen week ontving “Eatrenalin” twee prestigieuze prijzen die de unieke aantrekkingskracht van dit buitengewone restaurant onderstrepen.

Tijdens de gerenommeerde IAAPA-attractieparkenbeurs in de VS werd aangekondigd dat de Themed Entertainment Association, een internationale organisatie voor ontwerpers van attracties en belevingen, “Eatrenalin” heeft bekroond met de “Thea Design and Innovations Award”. Enkele dagen eerder werd Thomas Mack, de bedenker van “Eatrenalin”, geëerd als ‘Pionier van het Jaar’. Het gastronomische magazine Schlemmer Atlas beschrijft het als “een van de meest opwindende horeca-belevingen ter wereld”, waarbij chef-kok Ties van Oosten uit Maastricht verantwoordelijk is voor de perfecte smaakbeleving.

Eatrenalin: vuurwerk voor de zintuigen

“Eatrenalin”, gevestigd in Rust, Duitsland, opende een jaar geleden zijn deuren en biedt een uniek gastronomisch concept dat je onderdompelt in verschillende werelden door middel van geuren, smaken, visuele effecten, geluiden en tastzin. Dit “restaurant van de toekomst” belooft een vuurwerk voor de zintuigen dankzij een indrukwekkende mix van multimedia-content, gastronomische hoogstandjes en de innovatieve ‘floating chair’ van MACK Rides, waarmee gasten zweven door de verschillende ruimtes van het restaurant.

Achtgangen menu

De reis begint met een achtgangen menu waarbij alle zintuigen aan bod komen. Van een spannend aperitief in de Lounge tot een verfrissend ritueel in Waterfall en een zintuiglijke reis in Discovery, waar gasten plaatsnemen in zwevende stoelen. De reis gaat verder naar de ruimte Ocean, waar de diepten van de zee worden verkend, gevolgd door een smaakexplosie in Taste, waar de vijf basissmaken worden ervaren, inclusief de aparte ruimte gewijd aan Umami. Vervolgens stijgen de bezoekers op in Spaceship en zweven door het heelal, om ten slotte op de maan in Universe te belanden voor het tweede hoofdgerecht. Het dessert in Incarnation maakt de genotsbeleving compleet, waarna de gasten na ongeveer twee uur terugkeren naar de werkelijkheid in de bar.

Thomas Mack en Oliver Altherr

De initiatiefnemers van deze unieke gastronomische ervaring zijn Thomas Mack, managing partner van Europa-Park, en Oliver Altherr, CEO van Marché International. “Eatrenalin” bevindt zich buiten het attractiepark, binnen het Europa-Park Resort, naast het viersterren superior themahotel “Krønasår” en Waterwereld Rulantica.

Meerdere awards

“Eatrenalin” heeft al indrukwekkende erkenningen ontvangen, waaronder de “Best Innovation” titel bij de “Park World Excellence Award” in september en de “Tophotel Newcomer Award” in juli, waar het werd erkend als een van de meest opmerkelijke nieuwe openingen van het afgelopen jaar, met een speciale prijs voor belevingsgastronomie.