De grootste beurs voor de cloud- en hostingindustrie is begonnen in het Europa-Park Resort

Deze week vindt de grootste vakbeurs en conferentie voor de cloud- en hosting-industrie plaats in het Europa-Park Resort, waar duizenden bezoekers uit meer dan 80 landen worden verwacht.

CloudFest, dat sinds 2003 bestaat, biedt boeiende lezingen, discussies, entertainment en netwerkmogelijkheden. Dit jaar ligt de nadruk op het bouwen van een veilige cloud, met 120 bedrijven die oplossingen presenteren op de beursvloer en lezingen die zich richten op dit thema. Sprekers, waaronder twee “key-holders” die samen met 19 anderen de kernfuncties van het internet bewaken, leggen uit hoe ze de wereld behoeden voor digitale storingen. Yuliana Shemtovets, een woordvoerder namens de anonieme groep “Cyber Partisans” uit Wit-Rusland, zal spreken over de strijd van hacktivisten, eerst tegen de eigen regering maar nu ook tegen de Russische infrastructuur.

’s Avonds biedt CloudFest een uitgebreid entertainmentprogramma, met onder andere netwerkevenementen en een BierFest. Op zaterdag 25 maart begint het officiële parkseizoen en zijn reguliere bezoekers weer van harte welkom in het attractiepark. Europa-Park Resort organiseert jaarlijks ongeveer 1.300 evenementen voor bedrijven en organisaties, en de afdeling Confertainment is verantwoordelijk voor het aanbieden van diverse theaters, tientallen evenementlocaties, zes themahotels, meer dan 300 artiesten en eigen cateringfaciliteiten.

Lees ook: Nederland wint Miss TEAM-cup in Europa Park