Cijfermatige analyse: Europa-Park nummer 1 attractiepark in Europa

Na grondig onderzoek heeft reisportaal Travelcircus Europa-Park opnieuw bekroond als het beste attractiepark van Europa.

Met een score van 21,69 van de mogelijke 25 punten behaalde het grootste attractiepark van Duitsland de eerste plaats, voor de Efteling (op nummer 2) en Disneyland Parijs (op nummer 3). Dit is de derde opeenvolgende keer dat het grootste attractiepark van Duitsland de top van deze lijst inneemt.

Voor het onderzoek vergeleek het reisplatform de 74 populairste attractieparken in Europa en meer dan 2.545 attracties. Per locatie werden vijf factoren geanalyseerd. Voor de prijs/attractie-verhouding werd gekeken naar de gemiddelde prijs per attractie en per achtbaan. Voor de beoordelingen van bezoekers werden de reviews op Google en Tripadvisor geraadpleegd. De populariteitsscore werd gebaseerd op het zoekvolume in Google. Het aantal aanwezige attracties voor de leeftijdsgroepen tussen 4 en 12 jaar was bepalend voor de zogeheten leeftijd-funfactor. Tenslotte was er nog een Instagram-factor die afhankelijk was van de relatieve aanwezigheid op dit social media-kanaal. Per factor waren 5 punten te verdienen. Met 21,69 punten scoorde Europa-Park het beste in het onderzoek.

Het grootste attractiepark van Duitsland haalde eerder al de eerste plaats op nationaal niveau, maar wordt ook door gasten in heel Europa gewaardeerd om zijn uitzonderlijke kwaliteit. Met zijn hoge normen en breed scala aan attracties kan het zich steeds vaker meten met andere grote parken.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op www.travelcircus.de/freizeitpark-europa