Bezoek 16 Europese landen in 1 dag

Het Europese continent is buitengewoon divers en biedt een schat aan mogelijkheden voor vakantiegangers die eropuit trekken.

Het reizen van het ene naar het andere land is snel en gemakkelijk, waardoor men in korte tijd kan genieten van verschillende culturen, adembenemende landschappen en unieke bezienswaardigheden.

Stuntshow Spaanse arena – FOTO EUROPA-PARK

In Duitsland is er een plek waar je Europa op een nog eenvoudigere, leukere en grenzeloze manier kunt ervaren, zonder de noodzaak van grensovergangen. We hebben het over Europa-Park, een attractiepark dat je voortdurend een vakantiegevoel geeft en waar je kunt genieten van grenzeloos avontuur.

Themagebied Engeland – FOTO EUROPA-PARK

Het enorme effect van reizen

Op het Europese continent hebben alle landen hun eigen sfeer en karakter, en veel mensen vinden het leuk om deze te ontdekken door middel van reizen. Dit gaat verder dan alleen inspiratie. Volgens de succesvolle psycholoog en fervent reiziger Ap Dijkstershuis heeft reizen een enorm effect op ons welzijn. Hij beweert dat het de manier is om onze geest flexibel te houden. Reizen inspireert, stimuleert creativiteit, doorbreekt vooroordelen, maakt ons gelukkiger en verlengt ons leven.

Inspiratie opdoen in een vakantiesfeer

In Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland, kunnen bezoekers inderdaad veel inspiratie opdoen. Hoewel het misschien vreemd klinkt, aangezien attractieparken vooral draaien om plezier, kunnen bezoekers in Europa-Park tegelijkertijd kennismaken met de tradities en culturen van 16 Europese landen. Op slechts een steenworp afstand van een Scandinavisch havenstadje vind je bijvoorbeeld een charmant Grieks dorpje. Om de hoek van een Frans straatje staat een Spaanse arena, en niet ver van een Italiaans pleintje zie je Nederlandse huisjes en een Zwitsers bergdorpje. Andere landen die je kunt verkennen zijn Duitsland, Engeland, Ierland, Liechtenstein, Luxemburg, Portugal, Rusland, Oostenrijk en IJsland.

Hotel El Andaluz in Europa-Park – FOTO EUROPA-PARK

Van postkoetsenbouwer tot wereldspeler

De geschiedenis van het attractiepark begon meer dan 200 jaar geleden, toen Paul Mack in 1780 een bedrijf oprichtte dat gespecialiseerd was in de bouw van houten postkoetsen. Het bedrijf groeide snel en in 1880 besloot men om wagens te bouwen voor kermissen en circussen. Vanaf 1920 begon de fabriek attracties te ontwikkelen voor jaarmarkten en een jaar later werd de eerste houten achtbaan voor een attractiepark gebouwd. Sindsdien is het familiebedrijf Mack Rides uitgegroeid tot een belangrijke fabrikant van verschillende soorten attracties, die over de hele wereld te vinden zijn, inclusief in vele Nederlandse en Belgische parken, zoals de Efteling en Wal.

Lees ook: Europa-Park restaurant krijgt 2 Michelin-sterren