Snorri Touren ontvangt de prestigieuze TEA Thea Award

Op 19 november 2020 werd Europa-Park opnieuw bekroond met een van de hoogste onderscheidingen in de entertainmentindustrie.

De populaire familieattractie ‘Snorri Touren’ in het Scandinavische themagebied werd bekroond met de felbegeerde TEA Thea Award. De winnaars van de prijs werden bekendgemaakt via een livestream van de IAAPA Attraction Expo in Orlando. De ‘Themed Entertainment Association’ (TEA) reikte voor de 27e keer de TEA Thea Awards uit.

Wanneer je door de kleine, onopvallende deur in het Scandinavische dorp loopt, zul je versteld staan ​​van de 500 vierkante meter grote themareis, die met liefde tot in het kleinste detail is ontworpen. Sinds de winter van 2019 is de uitbundige familieattractie van MACK Rides een nieuw thuis voor de populaire mascotte Snorri in Europa-Park. De brutale, lieve Sixtopus nodigt je uit om in rubberboten naar het mystieke eiland Rulantica te reizen tijdens een expeditie van vier en een halve minuut. Om de attractie te creëren, werden zeven opwindende landschappen en 20 moderne animatronics diep onder het Scandinavische themagebied geïnstalleerd, met in totaal 17 mediaprojecties van Mack Animations om het gedetailleerde thema uit te breiden en de rijervaring te intensiveren. Het hoogtepunt van de attractie zijn twee multimediakoepels,

Het panel van experts prees met name de uitstekende ontwikkeling van een klassieke familieattractie in combinatie met de nieuwste projectietechnologie en voegde daaraan toe: “Het strakke schema voor de bouw van zo’n hoogwaardige attractie verdient de hoogste erkenning. De voltooiing van de constructie, het thema en de installatie van de rit in iets meer dan een jaar is een geweldige prestatie. “

“Met Snorri Touren hebben we een buitengewone ervaring voor het hele gezin gecreëerd en met de combinatie van ritsysteem en animatie hebben we onszelf naar een nieuw niveau van entertainment gebracht. Juist om dit soort attracties te creëren hebben we in 2018 Mack Animations opgericht, en door passie en creativiteit ontwikkelen we constant nieuwe producten, zoals de VR-wereldinnovatie YULLBE. Deze onderscheiding maakt ons trots en bevestigt dat we op de goede weg zijn ”, zegt Michael Mack, Managing Partner van Europa-Park en verantwoordelijk voor het hoofdkantoor van MACK Rides in Waldkirch.

In 2012 ontving Europa-Park de TEA Thea Award voor ’s werelds eerste looping restaurant’ FoodLoop ‘in de categorie gastronomie. Dit werd in 2013 gevolgd door de onderscheiding voor uitzonderlijke prestaties, waarmee de familie Mack werd erkend voor hun fascinerende succesverhaal van de productie van showauto’s tot ’s werelds beste themapark. Daarnaast ontving de populaire familieattractie ‘ARTHUR’ in 2017 de felbegeerde TEA Thea Award voor het beste rijsysteem. Sinds 1994 reikt de non-profitorganisatie ‘Themed Entertainment Association’ prijzen uit in verschillende categorieën voor bijzondere prestaties in de vrijetijdssector . De TEA Thea Award is een van de belangrijkste onderscheidingen in de entertainmentindustrie.