Europa Park heeft een sterrenkeuken

EUROPA-PARK HEEFT EEN STERRENKEUKEN

Het is niet voor de hand liggend dat een attractiepark een restaurant heeft met een Michelin-ster. Laat staan twee. Het Zuid-Duitse Europa-Park vormt de uitzondering: het fine dining restaurant Ammolite in hotel Bell Rock van Europa-Park is onderscheiden met een tweede Michelin-ster.
Hotel met vuurtoren
In juli 2012 opende Europa-Park het viersterren superior hotel Bell Rock. Een 35-meter hoge vuurtoren markeert dit vijfde themahotel. Op de begane grond van deze vuurtoren (zie foto) bevindt zich Ammolite – The Lighthouse Restaurant. Het exclusieve restaurant telt slechts 36 zitplaatsen en de keuken wordt vanaf dag één geleid door Peter Hagen. Hij werkte eerder in andere toprestaurants in Duitsland, Portugal en Zwitserland, waaronder ook enkele tweesterrenrestaurants. Discipline en creativiteit
Ammolite had al één Michelin-ster en is nu bekroond met een tweede ster. Europa-Park is hiermee het eerste en enige attractiepark ter wereld met een sterrenkeuken. Thomas Mack, directielid en verantwoordelijk voor de hotels en de gastronomie: “Wat Peter Hagen en zijn jonge team hier hebben gerealiseerd, is heel bijzonder en daarop zijn we zeer trots. Hij heeft in korte tijd met discipline en creativiteit de harten van de kenners weten te veroveren. Hij staat voor een hedendaagse keuken met aandacht voor de mogelijkheden uit de directe omgeving.”
Eerlijk koken
Peter Hagen wil graag eerlijk koken: “Producten moeten hun eigen smaak houden en kunnen alleen door sauzen versterkt worden”. In het zuidwesten van Duitsland is hij dan ook helemaal op zijn plek. De regio staat immers bekend als ‘Geniesserecke Deutschlands’. Hagen – die oorspronkelijk uit Bregenz komt – zegt hierover: “Hier fühle ich mich wohl”.
Eten in een slakkenhuis
Om de gasten tot rust te laten komen en van het eten te laten genieten, is in het interieur van Ammolite bewust afstand genomen van de omgeving. Het restaurant heeft met donkerbruine, auberginekleurige, grijze en zilveren tinten een zeer exclusieve en elegante uitstraling. Voor het ontwerp werd de succesvolle hotelontwerper Claudio Carbone in de arm genomen. Hij heeft zich laten inspireren door een slakkenhuis. De naam Ammolite is afgeleid van de fossiele schelpen die gevonden worden in de Rocky Mountains.