Nieuw themagebied Aqualantis gaat open in 2021

Aqualantis is de nieuwste zone van Energylandia en de opening is voorzien in 2021 zodra de omstandigheden dat toelaten!

Het nieuwste deel van het park is ontworpen als een oude verzonken stad en strekt zich uit over een gebied van maar liefst 6 hectare. Bij de realisatie waren meer dan 1000 mensen betrokken! Bij de opening van de nieuwe zone wordt ook de grote en machtige Abyssus geopend: alweer een spectaculaire achtbaan, de belangrijkste attractie van dit nieuwe themagebied. De opening van Aqualantis geeft je de kans om 10 gloednieuwe, verbazingwekkende attracties en een geweldige nieuwe show te ontdekken!

Abyssus; een achtbaan die Polen nog nooit eerder heeft gezien!

Abyssus is een nieuwe achtbaan in Energylandia die zeker een absolute favoriet zal worden! Het is een Shockwave Double Launch Coaster gemaakt door Vekoma, een bekende Nederlandse achtbaanfabrikant. De constructie van Abyssus was een behoorlijke uitdaging, aangezien deze uit 90.500 elementen bestaat. Dat zijn ongeveer evenveel elementen als je nodig zou hebben om 5 Eiffeltorens te bouwen … Indrukwekkend, nietwaar? De structurele onderdelen werden in verschillende landen vervaardigd: Nederland, Duitsland, Tsjechië, Slowakije en zelfs de VS. Dit alles vormde een behoorlijke logistieke uitdaging voor de bouwers en daarom werd het project begeleid door meer dan 200 mensen! Maar het aantal componenten vertelt niet het hele verhaal. Hoe ongelooflijk het ook klinkt, het gewicht van de constructie is 815 ton. Dat zijn maar liefst twee middelgrote ruimteraketten! Elke trein weegt 7 ton en kan 16 passagiers tegelijk vervoeren voor een adembenemende spannende rit. Benieuwd hoe het eruit ziet? Bereid je vanaf het begin voor om versteld te staan. De trein zal je niet langzaam naar de top van de baan brengen, aangezien de traditionele lift is vervangen door een elektromagnetische lancering. De kracht van de Abyssus is ongelooflijk! Het is 5210 KM, wat overeenkomt met het vermogen van 7 Formule1 motoren. Dankzij zijn enorme kracht kan de Double Launch Coaster een maximale snelheid halen van 100 km / u! Tijdens de rit over de indrukwekkende 1.316 meter lange baan, zul je 4 spectaculaire inversies maken en een hoogte bereiken van iets meer dan 38 m. Talloze bochten, snelle veranderingen van niveaus en de resulterende hoge krachten en prachtige effecten van gewichtloosheid – dit alles zal het adrenalinegehalte doen stijgen. En dan, plotseling, ongeveer halverwege de rit, zal het effect van gewichtloosheid je voor de tweede keer op je stoel duwen, dankzij de magnetische uitworp. Moeilijk te geloven? Maar waar! Passagiers zullen tijdens de rit over kleine meren, vijvers en verschillende waterpartijen reizen. De makers van de achtbaan verzekeren ons echter dat niemand nat zal worden, omdat de treinen op geen enkel moment in direct contact met water komen. Dus, wie wil er een ritje maken?

Aqualantis, het koninkrijk van de oceaan!

Energylandia zal zijn gasten in 2021 zeker verbazen met zijn nieuwe zesde themazone! Aqualantis is een ander deel van het park dat is aangelegd op een enorm stuk land van in totaal maar liefst 6 hectare. Bij de totstandkoming van deze zone waren meer dan 1000 mensen betrokken! Dit enorme aantal bestaat niet alleen uit architecten en ingenieurs, maar ook uit constructeurs, bouwvakkers, machinisten en zelfs bergbeklimmers. Naast hen waren er natuurlijk ook mensen die betrokken waren bij de productie van carrousels, achtbanen en ander materieel, evenals Energylandia-medewerkers die op het nieuwe land werkten. Het is aan hen allemaal te danken dat het pretpark in staat is om weer een opwindend gebied beschikbaar te maken, en het ziet eruit als iets dat rechtstreeks uit je dromen komt! Aqualantis opent een nieuw hoofdstuk in de constructie en thematisering van de volgende ontwikkelingsfasen bij Energylandia. Verantwoordelijk voor het ontwerp, visuele effecten en thematisering is Jora Vision uit Nederland. Dit bedrijf maakt al decennia lang deel uit van de entertainmentindustrie over de hele wereld en heeft parken ontworpen als: Disneyland, Walibi en Europa Park.
Het verhaal van de nieuwe zone bij Energylandia verwijst naar de oude stad Atlantis. Op een dag werd de stad ingenomen door een gigantische golf. Pas geleden zijn de ruïnes gevonden door enkele dappere ontdekkingsreizigers. Ze hebben een pompstation gebouwd waarvan je de replica in Abyssus kunt vinden. De achtbaan is ontworpen als een pompstation voor het afvoeren van water uit het verzonken koninkrijk. Elke stap brengt je dieper in het ongelooflijke verhaal van deze geweldige stad. Aqualantis is de plek waar hele gezinnen kunnen genieten van de vele ongelooflijke attracties die nog nooit eerder zijn vertoond.

10 nieuwe attracties!

De nieuwe zone bij Energylandia garandeert een buitengewoon geweldige ervaring, niet alleen voor extreme adrenalinezoekers. De Light Explorer is een familie-boomerang-achtbaan, een achtbaan die langs de baan in één richting beweegt en vervolgens terugkeert met alle passagiers naar achteren gericht. Een andere nieuwe attractie is de Grotto Expedition, een rondvaartbootexpeditie die door mysterieuze grotten en een prachtige lagune buiten de stad leidt. Energylandia denkt ook aan de jongste gasten van het park, daarom vind je in het nieuwe gebied verschillende kleinere draaimolens. Een daarvan is de Burning Engine, waarmee de kinderen achter het stuur van een “echte brandweerwagen” kunnen zitten en in een klein gebouwtje in het midden het vuur proberen te blussen. De andere attractie voor kinderen is de Submarine Dive, een carrousel met kleine onderzeebootjes. Enkele andere dingen die je in het nieuwe deel van het park kunt vinden, zijn waterwerken, een waterspeeltuin en nieuwe interactieve carrousels: Stormy Ship en Magic Pump. Voor degenen die graag op het droge blijven, maar van spectaculaire shows houden, heeft Energylandia iets heel speciaals in petto. Je zult kunnen genieten van de Aquajump-stunts, dit zijn acrobatische sprongen in het water van een hoge toren. We weten dat je veel van die dappere artiesten zult genieten. Naast dit alles kun je in de nieuwe zone een ritje maken op de Tidal Wave Twister. Het is een Disco Coaster, een ronddraaiende schijf die rond een korte baan beweegt, net alsof hij aan het dansen was, en op en neer draait. Dit is een plek waar mensen elkaar ontmoetten, rustten, en op adem komen. Het zal deze keer niet anders zijn, want er zullen hier een aantal verkooppunten voor snacks en heerlijke zoetigheden te vinden zijn. Aqualantis zal ook tal van kleine winkeltjes hebben met souvenirs van geweldige avonturen die je gaat beleven in dit nieuwe gebied en de nieuwe achtbaan.

Testrit Abyssus, nieuwe achtbaan van Energylandia.

Lees ook: Energylandia legt de laatste hand aan de nieuwe achtbaan.