Winter Efteling stopt vroegtijdig

De Efteling heeft de Winter Efteling vroegtijdig afgebroken. Het park is momenteel gesloten tot minstens 20 januari vanwege het coronavirus.

Normaal gesproken duurt de Winter Efteling tot eind januari, maar de decoraties worden in januari al verwijderd. Een voorlichter van de Efteling zegt: “Voor ons als Efteling en voor onze vaste bezoekers voelt dat toch zwaar. De Winter Efteling is namelijk altijd een warme en sfeervolle periode in het Efteling-jaar.” De drukste periode van de Winter Efteling is de kerstvakantie. De laatste weken van januari zijn het minst druk. Het is beter om het evenement af te breken. Er waren dit jaar al aanpassingen vanwege het coronavirus. Normaal staat op de picknickweide een grote tent met een schaatsbaan en sneeuwhelling.

Dit jaar koos de Efteling voor een Warme Winter Weide. Entertainment in het park werd na enkele weken niet meer aangeboden, omdat het te druk werd op bepaalde plaatsen in het park. De afstand kon daardoor niet meer worden gegarandeerd. Het park is nu voor de derde keer gesloten. Het park hoopt op 20 januari de poorten weer te kunnen openen.