Wachtrij Piraña krijgt kleine overkappingen

Op zomerse dagen zoals vandaag is het in de zeer zonnige Piraña-wachtrij soms flink zweten voordat je van een verkoelend boottochtje kunt genieten. Goed nieuws, dat gaat de Efteling aanpassen.

Shelters beschermen tegen zonlicht
Tijdens de komende wintersluiting van de Piraña worden er vier shelters geplaatst. Dit zijn kleine overkappingen met een open structuur. Hierdoor wordt een deel van de wachtrij voorzien van beschutting tegen de zon. De shelters krijgen geen dicht dak, maar latjes die iets van elkaar afliggen, vergelijkbaar met de overkapping van het Casa Caracol terras. Tussen de spleten door zal dus nog een beetje zonlicht doorschijnen.

Er komt een shelter van circa 6 bij 3 meter groot en twee exemplaren van circa 4 bij 3 meter groot. Deze worden verdeeld over de wachtrij, zodat je afwisselend wel en niet in de zon staat. Tenslotte verschijnt er nog een kleine shelter van circa 1,5 bij 1,5 meter bij het begin van de wachtrij, voor de Efteling-medewerker. Hier wordt ook een lengtemeter geplaatst.

Flexibele wachtrij
De huidige wachtrij blijft zoals deze is, maar op zomerse dagen is de Piraña soms zo populair dat de wachtrij te kort is en verlengd wordt met hekken. Om dit in betere banen te leiden worden er deze maand nog voorzieningen in de grond aangebracht om makkelijk wegneembare paaltjes te kunnen plaatsen indien nodig. Deze extra lus wordt geplaatst naast het stukje met bomen en rotsen, in het verlengde van de huidige wachtrij.

Gerelateerde berichten