Veiligheid Efteling attractie versterkt met nieuwe verbodsborden

De Efteling treft nieuwe maatregelen om de veiligheid van haar bezoekers te waarborgen. In een poging om te voorkomen dat bezoekers voorwerpen laten vallen uit de achtbanen en daardoor over hekken klimmen, heeft het park recentelijk informatieve verbodsborden geplaatst.

Deze borden zijn geïnstalleerd bij de sensationele dive coaster Baron 1898 en bieden waardevolle instructies voor bezoekers die iets hebben verloren tijdens hun rit. Het is van vitaal belang om deze veiligheidsaanwijzingen op te volgen, aangezien het negeren van hekken en het betreden van operationele achtbaanrails levensgevaarlijk kan zijn.

Het gevaar van het verlies van voorwerpen uit een achtbaan wordt benadrukt, omdat een confrontatie met een achtbaantrein vaak fataal afloopt. Om dit te voorkomen, benadrukt de Efteling het belang van het informeren van het parkpersoneel als er voorwerpen verloren zijn gegaan tijdens een rit. Zodra de attractie buiten bedrijf is, kunnen werknemers de gevallen voorwerpen veilig terugvinden en retourneren aan de eigenaar. Het park moedigt bezoekers actief aan om direct contact op te nemen met een medewerker, zoals aangegeven op de borden, die vergezeld gaan van herkenbare symbolen. Bovendien is deze cruciale boodschap vertaald in verschillende talen, waaronder Engels, Duits en Frans, om ervoor te zorgen dat alle bezoekers deze belangrijke informatie begrijpen.

De Efteling neemt veiligheid serieus, en dit blijkt uit recente gebeurtenissen. In december van vorig jaar moest de Baron 1898 zelfs tijdelijk worden stilgezet nadat een bezoeker over de omheining was geklommen. Vergelijkbare waarschuwingsborden werden eerder deze zomer ook geplaatst bij de nabijgelegen Oude Tufferbaan, met duidelijke tekst die bezoekers verbiedt over het hek te klimmen.

De Efteling blijft zich inzetten voor de veiligheid en plezier van haar gasten, en deze nieuwe maatregelen zijn een belangrijke stap in die richting.

Een nieuw bord moet voorkomen dat bezoekers over het hek klimmen. (Foto via X @Coshira_)