Update: Coronamaatregelen Efteling

Dinsdagavond 3 november is in de landelijke persconferentie van de overheid aangekondigd om voor de komende twee weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen. Eén van de maatregelen is dat publiek toegankelijke locaties (zoals attractieparken) voor twee weken moeten sluiten. Inmiddels hebben we de bevestiging daarvan ook van onze Veiligheidsregio ontvangen en er zijn vooralsnog geen aanvullende maatregelen of uitzonderingen voor deze periode.

Dat betekent dat:

  • Vandaag (4 november) is het Park gewoon geopend voor gasten tot 18.00 uur.
  • Het attractiepark sluit van donderdag 5 november t/m woensdag 18 november.
  • De hotels, vakantieparken en het Efteling Golfpark blijven open.
    Het zwembad in Vakantiepark Efteling Bosrijk sluit van donderdag 5 november t/m woensdag 18 november.
  • Veiligheidsregio Midden-West Brabant kan in de officiële noodverordening die we morgen verwachten nog met aanvullende maatregelen of uitzonderingen komen.

Deze tweede sluiting is opnieuw voor de Efteling (en alle leden van de Club van Elf) een enorme tegenvaller. We hebben met elkaar zo hard gewerkt om de gast op een veilige manier een dagje uit te bieden en de continuïteit van de Efteling te bewaken. Maar uiteraard hebben we begrip voor dit besluit en vanzelfsprekend nemen we onze verantwoordelijkheid. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle en daar dragen we als Efteling op deze manier ons steentje aan bij.