Roodkapje maakt donatie aan Save the Children bekend

De Wensbron in de Efteling zorgt dit jaar voor een bijdrage van ruim 7.500 euro

Jaarlijks werpen bezoekers van de Efteling munten in de Wensbron voor Save the Children. Dit jaar is er voor meer dan 7.500 euro opgehaald. Dat staat gelijk aan ruim 45 emmers vol muntjes. Zoals ieder jaar doneert de Efteling het bedrag aan Save the Children. Vandaag heeft Roodkapje de bijdrage aan Save the Children overhandigd.

Wensbron

De Wensbron ligt op een sprookjesachtige plek in de Efteling, tussen Symbolica en de Baron 1898 in. Bij de opening van de Wensbron op 21 mei 1985 gooide prinses Juliana het allereerste muntje op het schoteltje van Visje Gijs. Sindsdien wordt de bron jaarlijks geleegd en gaat de opbrengst naar ’s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie Save the Children. Dit jaar is de Wensbron voor de 35e keer geleegd. In totaal heeft de Efteling in de afgelopen jaren al meer dan 200.000 euro geschonken aan kinderrechtenorganisatie Save the Children.

TeamUp

De donatie van de Efteling wordt ieder jaar opnieuw ingezet om kinderen en hun families die hulp het meest nodig hebben te ondersteunen met voeding, onderwijs en bescherming. De projecten worden uitgevoerd in 120 landen van Afghanistan tot Haïti, maar ook in Nederland. Het TeamUp-programma helpt gevluchte kinderen om hun ervaringen te verwerken door middel van sport- en spelactiviteiten op scholen en in AZC’s. Zo leren kinderen van 6 tot 18 jaar hoe ze met hun gevoel moeten omgaan

Over Save the Children

Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen – en daarmee de toekomst van onze samenleving – te verbeteren. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.