Reis betoverend naar de Efteling met de nieuwe Efteling-themabussen!

Maak kennis met de betoverende Sprookjesbos-bus of waag een ritje in de avontuurlijke Joris en de Draak-bus.

Vanaf vandaag rijden er vier bussen in Efteling-thema op de populaire lijnen 800 (tussen ‘s-Hertogenbosch en de Efteling) en 801 (tussen Tilburg en de Efteling).

De lancering van de Sprookjesbos-bus vond vanochtend plaats in het bijzijn van Roodkapje, de directie van Arriva, de Efteling en genodigden, evenals enthousiaste bezoekers van het park en andere reizigers.

Ervaar de magie van de Efteling

Arriva en de Efteling hebben deze ochtend unieke gedecoreerde bussen in Efteling-thema geïntroduceerd. In totaal zullen er vier themabussen rijden op de lijnen 800 en 801, met vertrektijden die zijn afgestemd op de openingstijden van de Efteling. Deze buslijnen bieden rechtstreekse en non-stop verbindingen naar het park!

Samenwerking voor optimale bereikbaarheid

Arriva en de Efteling zijn al enkele jaren goede partners als het gaat om het verbeteren van de bereikbaarheid in de regio. Jan Pieter Been, regiodirecteur van Arriva, legt uit: “Door een dienstregeling te bieden die aansluit op de reisbehoeften van bezoekers, vergroten we het gebruik van het openbaar vervoer en versterken we onze samenwerking. En nu voegen we daar de nieuwe gedecoreerde bussen aan toe die op de Efteling-lijnen 800 en 801 zullen rijden.” Daarnaast worden er speciale kortingsacties geïntroduceerd voor Efteling-abonnementhouders, en reizen kinderen tot en met 11 jaar gratis met het openbaar vervoer in Brabant.

Optimaliseer je Efteling-ervaring met korting

Op vertoon van je Efteling-abonnement kun je voor slechts €5,- een Dalurendagkaart Efteling aanschaffen. Met deze kaart heb je de hele dag onbeperkt toegang tot alle Bravo-bussen van Arriva en Hermes in Brabant (met uitzondering van de Transferiumbussen en de Nightliners). Zelfs overstappen is mogelijk. Deze actie loopt tot en met 14 juli 2023. Let op: betaling in de bus is alleen mogelijk met je bankpas, creditcard of mobiele wallet.

Zelfrijdende bussen

De bereikbaarheid van de Efteling is van groot belang voor zowel bezoekers als medewerkers. Dit geldt ook voor de verbindingen tussen de vakantieparken, het Efteling Hotel en het attractiepark zelf. Om deze verbindingen zo gemakkelijk mogelijk te maken, wordt er gekeken naar de mogelijkheid van automatisch rijdende voertuigen. Met de voortdurende vooruitgang in innovatiekracht en technologieën ontstaan er nieuwe kansen voor een efficiënte shuttle service. Daarom hebben Arriva en de Efteling de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk onderzoek naar een automatisch rijdende verbinding tussen het busstation bij de Hoofdentree van de Efteling en het Efteling Hotel. Dit onderzoek richt zich op het verkrijgen van inzicht in mogelijke routes, doelgroepen, infrastructurele aandachtspunten en het formuleren van adviezen voor de toekomst.

Voordelig naar de Efteling met trein en bus

Goed nieuws voor alle inwoners van Noord-Brabant! Vanaf nu kun je voordelig reizen naar de Efteling met een combinatieticket voor trein en bus. Bestel eenvoudig je combi-ticket via ns.nl/spoordeelwinkel en geef tijdens het bestelproces aan dat je vertrekt vanaf een Noord-Brabants station. Een gecombineerd ticket voor volwassenen is beschikbaar vanaf slechts € 48,-. Maak gebruik van deze aanbieding en reis met de trein naar ‘s-Hertogenbosch of Tilburg, waar je kunt overstappen op de bus naar de Efteling. Op deze manier geniet je van een voordelige en zorgeloze reis naar het betoverende attractiepark. Met deze verbeteringen in bereikbaarheid en voordelige reismogelijkheden wordt jouw bezoek aan de Efteling een magische en onvergetelijke ervaring!

Lees ook: Efteling tentoonstelling nog 1 week te zien