Uitbreidingsplannen Efteling door omwonenden gedwarsboomd

Omwonenden van de Efteling hebben het binnen één week voor elkaar gekregen om 10.000 euro bij elkaar te krijgen om een advocaat te kunnen betalen om bezwaar te maken tegen de uitbreidingsplannen van de Efteling.

Zo’n tachtig personen hebben een bedrag van 150 euro betaald. Daarnaast zijn er 500 handtekeningen opgehaald tegen de uitbreiding.
Buurtbewoners hebben een stichting Behoud Natuur en Leefomgeving Kaatsheuvel opgericht. Zij kwamen er onlangs achter dat er in het bestemmingsplan sprake is van een 9 meter hoge parkeergarage aan de rand van het park in de buurt van de woningen.
Het bestemmingsplan kon de afgelopen weken worden ingezien. De Efteling wil uitbreiden op twee plaatsen, in de buurt van het hotel – waar in 2020 een nieuwe achtbaan moet openen – en bij de huidige parkeerplaats. Het bestuur van de stichting heeft een uitnodiging van de Efteling gekregen om te komen praten.  ,,We gaan eens luisteren wat ze te vertellen hebben. En mocht het zo zijn dat ze geen parkeergarage willen, dan moeten ze dat maar meteen schrappen uit de plannen”, aldus het bestuur, dat ook graag om de  tafel wil met de politiek en het gemeentebestuur van Loon op Zand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *