Paul van Vliet Award weer open voor aanmeldingen

Vanaf vandaag is het weer mogelijk je aan te melden voor de Paul van Vliet Award.

De award – een initiatief van UNICEF Nederland en de Efteling – wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie in Nederland die zich op een bijzondere manier inzet voor kinderen. Aanmelden kan op www.unicef.nl/paulvanvlietaward. In samenwerking met de Efteling wordt aan de winnaar een kunstwerk en een geldprijs van €10.000,- voor het project ter beschikking gesteld.

Iedere organisatie die zich in Nederland met een baanbrekend idee of buitengewone prestatie inzet om de positie van kinderen te verbeteren, komt in aanmerking voor de Paul van Vliet Award. De prijs wordt dit jaar op 4 november 2014 aan de beste ‘ambassadeur voor kinderen’ uitgereikt in de Efteling. Aanmelden kan tot 15 september 2014.

Afgelopen jaar is de Paul van Vliet Award uitgereikt aan Stichting Agnes van Leeuwenberch uit Utrecht. Deze stichting biedt met Huize Agnes een tijdelijke opvang aan vrouwen en hun kinderen die zonder geldige verblijfspapieren in Nederland verblijven. Uit het juryrapport: ‘Stichting Agnes van Leeuwenberch biedt humanitaire hulp, speelt in op de elementaire behoeftes van een kind en komt recht uit het hart. Het wordt volledig gedragen door vrijwilligers, die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.’ Door het winnen van de Paul van Vliet Award heeft de stichting Huize Agnes veiliger en beter kunnen maken en daarmee het verblijf van de kinderen aanzienlijk kunnen verbeteren.

UNICEF zorgt voor een betere wereld voor kinderen, in het bijzonder voor kinderen die het meest kwetsbaar zijn. Samen met onze partners werken we in 190 landen en gebieden en geven we kinderen de kans te overleven en zich te ontwikkelen. Omdat wij vinden dat elk kind kind moet kunnen zijn. Omdat de Efteling vindt dat alle kinderen het verdienen om net zo gelukkig te zijn als de Nederlandse kinderen die zorgeloos het park in Kaatsheuvel bezoeken, is de Efteling mede-initiatiefnemer van de Paul van Vliet Award.

Bron: Efteling