Op de Internationale Dag van het Geluk is de Club van Elf begonnen met de viering van haar 50-jarig jubileum

Nederland is een van de vijf “meest gelukkige landen ter wereld” volgens het World Happiness Report.

De Club van Elf, de branchevereniging voor toonaangevende Nederlandse dagattracties, heeft zich de afgelopen 50 jaar ingezet om recreatie en ontmoeting te promoten en heeft daarmee bijgedragen aan deze top 5 notering. Om hun 50-jarig bestaan te vieren, heeft de club een jubileumvideo uitgebracht op de Internationale Dag van het Geluk.

De Club van Elf

Directeur Karin Kuiper legt uit dat de 23 leden van de Club van Elf staan voor ontspanning, ontmoeting en veilige recreatie en dat ze al 50 jaar een gevarieerd aanbod van avontuur, cultuur en natuur bieden aan hun gasten. De Club van Elf werd opgericht in augustus 1973 als reactie op de economische crisis en heeft sindsdien bijgedragen aan de professionalisering en bewustwording van de toerisme- en recreatiebranche.

Naast het bevorderen van sociale en culturele verbondenheid, zorgt dagrecreatie ook voor economische groei en welvaart. De Club van Elf biedt werkgelegenheid aan 10.000 medewerkers en is goed voor een omzet van bijna 750 miljoen euro. Het faciliteren van 25 miljoen enthousiaste bezoekers per jaar is een belangrijke pijler voor de Club van Elf, die zich inzet om recreatie en ontmoeting op de politieke agenda te houden en ondernemerschap te stimuleren. De Club steunt het manifest “Geef toerisme en recreatie de ruimte” van Destinatie Nederland en Gastvrij Nederland en pleit voor een plek voor de gastvrijheidssector in elk provinciaal collegeprogramma.