Nieuw sprookje De Zes Zwanen in sprookjesbos Efteling

Eind oktober begint de Efteling aan de bouw van een nieuw sprookje in het sprookjesbos. De Zes Zwanen is een sprookje van de Gebroeders Grimm en zal – als alles volgens plan verloopt – in het najaar van 2019 worden geopend.
De Zes Zwanen is het dertigste sprookje in het sprookjesbos van de Efteling. In 1952 werd het sprookjesbos geopend met 10 sprookjes. Tussen Sneeuwwitje en Assepoester verschijnt een slot in het bos met een slotgracht. In deze gracht varen zes zwanen hun rondjes. Bezoekers vinden in het slot een scène uit het sprookje. De kleinste bezoekers kunnen met één van de sierlijke zwanen meevaren door en rond het slot.
De Efteling – als hoeder van het sprookje – vindt het belangrijk om ook het relatief onbekende sprookje te kunnen laten zien, zodat de bezoekers ook deze leren kennen. Het sprookje gaat over zes koningszonen die door hun jaloerse stiefmoeder worden veranderd in zwanen. Hun zusje moet de betovering verbreken door het uitvoeren van een onmogelijke opdracht. Ze moet voor de zwanen zes hemden naaien van bosastertjes en ze mag zes jaar niet praten of lachen.
Bron en beeld: Efteling