Nieuw op het Anton Pieck plein in de Efteling

Ervaar vanaf vandaag de sfeer van vervlogen tijden op het vernieuwde Anton Pieck Plein.

Ontdek alle nieuwe toevoegingen op het meest knusse oud-Hollandse plein van Nederland. Elke dag worden er voorstellingen gegeven in het onlangs heropende Poppentheater. In het kleinste theater van de Efteling vertellen poppenkastspeler August en zijn aapje Aagje over de avonturen die zij beleven op het Anton Pieck Plein. Neem plaats en ontdek alles over het Ballonnenvrouwtje en de speciale tas van Bets! De actuele showtijden zijn te vinden in de gratis Efteling-app.

Poppentheater Efteling – FOTO EFTELING

Op de gerestaureerde kleine Zweefmolen staan nu vier nieuwe muzikale aapjes, die voorheen alleen getekend waren door Anton Pieck. Efteling-ontwerper Karel Willemen heeft nieuwe schetsen gemaakt en de afdeling Vormgeving en Decoratie heeft de aapjes met de hand vervaardigd. Elk aapje houdt een ander instrument vast en samen vormen ze een apenorkest.

Ontdek in een bijzondere tentoonstelling over het werk van Anton Pieck kunstwerken van deze veelzijdige kunstenaar, zoals prachtige etsen, houtsneden en inkttekeningen. Deze tijdelijke expositie is tot stand gekomen in samenwerking met het Anton Pieck Museum in Hattem. Voor de Vermolen-molen heeft componist René Merkelbach een gloednieuw muziekstuk gecomponeerd in Anton Pieck-thema. De nostalgische fietsenmolen is tijdelijk terug op het Anton Pieck Plein! Deze Vélodrome met 20 fietsen en 10 tweezitstoelen werd in 1920 in Parijs gebouwd en was van 1977 tot 2003 in het bezit van de Efteling. In 2015 is de molen opgeknapt voor de start van de Tour de France in Utrecht. Voor de komende Tour de France heeft ontwerper Sander de Bruijn het wielershirt van Team Jumbo-Visma ontworpen. Daarom is het extra bijzonder dat de fietsenmolen weer even terug is op het Anton Pieck Plein.

Ter ere van de 128e verjaardag van Anton Pieck op 19 april wordt er een tekenwedstrijd georganiseerd, speciaal voor jonge kunstenaars tot en met 12 jaar uit Nederland en Vlaanderen. De opdracht is om een sprookjesachtige tekening te maken en in te sturen, gebaseerd op bijvoorbeeld een zelfbedacht sprookje, een magisch voorwerp of één van de dertig sprookjes uit het Sprookjesbos. De tekening die de vakjury kiest, krijgt zes tickets voor de Efteling en wordt tentoongesteld in het Efteling Museum. Er wordt ook een tekening gekozen door de publieksjury. Deze winnaar ontvangt zes Efteling-tickets!