Efteling wil gesprek met actiegroep over racistische stereotyperingen

De Efteling gaat in gesprek met actiegroep Stop Oppressive Stereotypes. De laatste dagen is er opschudding ontstaan, nadat het park een open brief kreeg van de actievoerders.

De actievoerders willen dat bepaalde attracties in de Efteling geen racistische stereotypering uitdragen. „Onze actiegroep roept uw organisatie op om het indoctrineren van kinderen door middel van het laten zien van onderdrukte stereotypes te stoppen”, staat in de open brief van Stop Opperessive Stereotypes. De Efteling heeft laten weten in gesprek te willen gaan met de actiegroep.
In de attracties Carnaval Festival en Monsieur Cannibale worden racistische stereotyperingen gebruikt volgens de actiegroep SOS. Een woordvoerder van de Efteling vertelde aan Looopings het volgende: “We willen graag een dagje uit zijn voor iedereen, ongeacht geslacht, ras, politieke voorkeur of seksuele voorkeur. Daarom willen we graag horen wat in dit geval de pijnpunten zijn”. Indien de Efteling geen gehoor geeft aan de open brief, zouden er acties volgen. Inmiddels krijgt de actiegroep veel commentaar. De Facebook-pagina van de actiegroep telt momenteel 270 likes.