Efteling sluit attracties vanwege code geel

Donderdagmiddag zag pretpark de Efteling in Kaatsheuvel zich genoodzaakt om tijdelijk de buitenattracties te sluiten vanwege een aankomende onweersbui. Na een kort oponthoud konden de attracties echter weer opengaan. Voor de avond stond code geel op het weerbericht, wat door de Efteling nauwlettend in de gaten wordt gehouden.

Het KNMI gaf vanaf vijf uur code geel af, waarschuwend voor intense buien met mogelijk hagel en onweer. De meivakantie bracht veel bezoekers naar de Efteling, waar ze tot de middag konden genieten van een zomerse dag met 26 graden Celsius en zonneschijn. Later op de dag moesten ze plaatsmaken voor buien.

Dit leidde ertoe dat het pretpark besloot om de buitenattracties, inclusief achtbanen, voorlopig te sluiten. Een woordvoerder verklaarde dat de meeste attracties rond vier uur hun laatste rondje maakten voordat ze dichtgingen. Door de meivakantie was het drukker dan normaal.

Weerman Johnny Willemsen van Weerplaza voorspelde dat de buien vanaf vijf uur vanuit het oosten zouden komen en langzaam naar het westen zouden trekken. Hij waarschuwde voor lokaal zware neerslag, terwijl andere gebieden nauwelijks regen zien.

Bron: Omroep Brabant