Efteling Radio bestaat 10 jaar

Efteling Kids Radio bestaat op 21 juli 10 jaar!

De allereerste radio-uitzending was op 21 juli 2008. Na 6 maanden werd besloten om alleen nog radio te maken voor kinderen. Op het enige landelijke kinderradiostation hoor je ook nu de grootste hits van nu, leuke Efteling-muziek en sprookjes. En alle nieuwtjes uit de Efteling natuurlijk. Dagelijks luisteren meer dan 50.000 mensen naar Efteling Kids Radio. Ze doen dat via de app, internet of kabel. Dat is vast meer dan je dacht!

Ochtend-, middag- én avondprogramma

Overdag is het programma van Efteling Kids Radio vooral gericht op kinderen. Om 18:55 uur en om 19:55 uur vertelt Klaas Vaak een sprookje voor het slapengaan en daarna kun je wegdromen bij sprookjesachtige klassieke muziek en Efteling-melodieën. Ook leuk voor volwassenen.

Bekende gasten

In de afgelopen tien jaar zijn er veel belangrijke personen en bekende Nederlanders te gast geweest in de studio: OG3NE, Mylene & Rosanne of bijvoorbeeld Raak! en de directeur van de Efteling bijvoorbeeld. Natuurlijk zijn ook DJ Ralf en Rachel immens populair.

Efteling Kids Radio App

Met de speciale app van Efteling Kids Radio kun je overal waar je wilt luisteren. Heb je altijd al een keer je stem op de radio willen horen? Kondig via de app een liedje aan, doe de groetjes of stel een vraag. Een berichtje sturen kan ook, bijvoorbeeld als je een liedje wilt aanvragen of het antwoord weet op een prijsvraag.

Ook op Facebook en Instagram!

Op Facebook kun je de Holle Bolle Hit kiezen en zo bepalen met welk liedje de Middagshow moet starten. Iedere vrijdag lees je er een verhaal van één van onze kindercorrespondenten in het buitenland. Doe vooral ook mee aan leuke prijsvragen. Vind je een kijkje achter de schermen leuker? Dat geven we je op Instagram. Tijdens de jubileumdag nemen onder andere Mylène en Rosanne de stories op Instagram over.

Radiostudio op een geheime locatie in de Efteling

Weet jij de studio te vinden? Kijk de volgende keer maar eens omhoog als je door Het Huis van de Vijf Zintuigen loopt. Boven de kaartcontrole zit de hypermoderne radiostudio van Efteling Kids Radio.

Mobiele studio

Meestal worden de radio-uitzendingen gemaakt in de studio in de Efteling. Maar niet altijd! Efteling Kids Radio maakt ook radio op locatie. Misschien heb je de mobiele studio gezien tijdens het Negen Pleinen Festijn, op Kermis FM of op een kinderfeest?

Feestelijke radio-uitzending op 21 juli

Het 10-jarig jubileum op 21 juli wordt gevierd met een spectaculaire live uitzending van 10.00 tot 18.00 uur. In de ochtend blikt Efteling Radio terug op de hoogtepunten van de afgelopen 10 jaar. In de middag is het feest met veel toffe prijzen waaronder Efteling-tickets!

Jubileumpin Efteling Kids Radio

Vanaf zaterdag 21 juli is de jubileumpin van Efteling Kids Radio voor € 5,- verkrijgbaar in de Efteling-winkels Loetiek en Marskramer. Vanaf maandag 23 juli ook bij Efteldingen, de oplage is 1.200 stuks. De allereerste 10 pins worden zaterdag 21 juli weggegeven op de Facebookpagina van Efteling Kids Radio.