Efteling parkeerterrein gaat op de schop

Efteling parkeerterrein onderhoud en uitbreiding: werkzaamheden gestart in oktober 2023

In oktober 2023 zijn de langverwachte onderhoudswerkzaamheden aan het parkeerterrein van de Efteling van start gegaan. De initiële fase omvat de aanleg van een speciaal parkeerterrein voor gasten van het Efteling Grand Hotel, gelegen vóór het Huis van de Vijf Zintuigen. Hierdoor wordt een aparte parkeerpromenade gecreëerd aan beide zijden van het hotel, inclusief een onderdoorgang voor hotelgasten. De planning is om deze werkzaamheden tegen de zomer van 2024 af te ronden, met toevoeging van een nieuwe uitrijbaan op het hoofdparkeerterrein.

Na de aanleg van het Grand Hotel-parkeerterrein volgt een gefaseerde renovatie van de bestaande parkeerbanen en -vakken, inclusief aanpassingen aan in- en uitrijbanen en looproutes. Deze verbeteringen zijn ontworpen om de verkeersdoorstroming te optimaliseren en worden over meerdere jaren verspreid uitgevoerd.

Tijdens deze werkzaamheden zal de beschikbare parkeergelegenheid op het hoofdparkeerterrein beperkt zijn. Als tijdelijke oplossing wordt vanaf half november het parkeerterrein bij Raveleijn opengesteld voor gasten. De Efteling streeft ernaar om eventuele ongemakken tot een minimum te beperken en danken de bezoekers voor het begrip gedurende deze periode van verbeteringen aan de Efteling-parkeervoorzieningen.