Efteling kan drukte niet aan

Wachtrijen voor attracties puilen uit in de Efteling. Rijen voor toiletten zijn niet te overzien. Extra parkeerplaatsen zijn vol. Wachtrijen voor restaurants extreem lang.

De zomeravond van afgelopen zaterdag trok bijna 40.000 bezoekers en dat zorgde voor overvolle parkeerplaatsen. Parkeren in het weiland was dan nog de enige optie. Pendelbussen brengen bezoekers naar de ingang. Extreem lange rijen bij de attracties. Rijen voor het toilet en rijen voor de horeca. Blijkbaar lukt het de Efteling na zo veel ervaring nog steeds niet om de drukte op dit soort dagen in goede banen te leiden. Het was dan ook een complete chaos in en rondom het park. De wachtrijen van de attracties zijn te kort en daardoor staan mensen in rijen buiten de attracties en blokkeren hiermee de doorgang op de pleinen en straten. De infrastructuur van het park is niet meer toereikend.

Wachttijden voor populaire attracties als Droomvlucht, Symbolica en De Vliegende Hollander liepen op tot bijna anderhalf uur. Het park was tot 23.00 uur geopend. Duizenden mensen die dan het park verlaten komen vast te zitten op de parkeerplaats en wegen rondom de Efteling. Anderhalf uur na het sluiten van het park was de parkeerplaats nog niet leeg.

Drukte bij Vogelrok in de Efteling.
Parkeren in weilanden in de omgeving van de Efteling.