Efteling Grand Hotel gaat de hoogte in

Het Efteling Grand Hotel streeft naar nieuwe hoogtes, met de eerste contouren van het gebouw die nu zichtbaar worden.

Vanochtend werden de eerste prefab gevelelementen van dit imposante hotel, het grootste binnen de Wereld van de Efteling, met behulp van een grote rupskraan geplaatst. De ruim 350 voorgefabriceerde onderdelen, variërend in gewicht van 3.000 tot 30.000 kilogram, zullen de komende maanden op de bouwplaats worden gemonteerd, met in totaal 5.400 m² aan prefab gevelelementen van de begane grond tot aan het dak.

Nicole Scheffers, Directeur Park & Resorts, deelt haar enthousiasme: “Na een grondige voorbereidingsperiode ben ik verheugd dat de bouw nu volop van start gaat. Het Efteling Grand Hotel belooft iets heel bijzonders te worden, en ik ben trots dat onze gasten binnenkort kunnen zien wat we voor hen in petto hebben.”

Het Efteling Grand Hotel zal de komende maanden, etage per etage, vanaf de begane grond tot aan het dak worden opgebouwd als een fascinerende puzzel. De prefab gevelelementen worden compleet geleverd, inclusief stucwerk, gevelkozijnen, ramen en deuren. Na het plaatsen van de gevelelementen op de begane grond en de vloeren van de eerste verdieping kan direct worden begonnen met de ruwe afwerking aan de binnenkant.

Dit majestueuze hotel, met 7 etages en een breedte van 106 meter, zal 140 hotelkamers en suites herbergen met in totaal 644 bedden. Naast een zwembad met spafaciliteiten, zal het nieuwe hotel ook twee restaurants en twee souvenirwinkels van in totaal 450 m² herbergen. Deze winkels en restaurants zullen toegankelijk zijn voor zowel hotelgasten als parkbezoekers. De verwachte opening van het Efteling Grand Hotel staat gepland voor 2025.

Beelden: Efteling