Bouwupdate Efteling Grand Hotel: nieuwe openingsdatum en prachtige vooruitzichten

In het najaar van 2022 werden de bouwwerkzaamheden van het langverwachte Efteling Grand Hotel officieel gestart, maar recente ontwikkelingen vragen om een bouwupdate.

Helaas bracht Directeur Park & Resorts, Nicole Scheffers, het nieuws van een vertraging in de bouw. Een van de leveranciers van het hotel, betrokken bij de gevelconstructie, ging failliet. Gelukkig is deze situatie snel aangepakt met een overname, waardoor de voorbereidende bouwwerkzaamheden onverminderd doorgaan.

nicole scheffers efteling
Nicole Scheffers – Directeur Park & Resorts

De nieuwe planning heeft echter gevolgen voor de openingsdatum. Het Efteling Grand Hotel zal niet zoals gepland eind 2024 zijn deuren openen, maar pas in 2025. De exacte openingsdatum wordt op een later tijdstip bekendgemaakt, en hoewel het even langer wachten is, kijkt Nicole Scheffers enthousiast uit naar de feestelijke opening.

Wat betreft het hotel zelf, belooft het indrukwekkend te worden. Met 7 etages, 140 kamers en circa 680 bedden wordt het Efteling Grand Hotel het grootste hotel binnen de Wereld van Efteling. Als eerste hotel ín het park biedt het verblijfsgasten de unieke ervaring om direct vanuit het hotel de Efteling te betreden en na een betoverende dag net zo gemakkelijk terug te keren naar de comfortabele hotelkamers.

Faciliteiten zijn onder andere een zwembad met spa-faciliteiten, twee restaurants op de begane grond en eerste verdieping, en twee ruime souvenirwinkels met een totaaloppervlakte van meer dan 450 vierkante meter. Zowel hotel- als parkbezoekers hebben toegang tot deze voorzieningen. Een opvallende blikvanger is de reusachtige klok hoog in het groene dak met 7 torens, en de 9 meter hoge en 16 meter brede arcade-boog die bezoekers een indrukwekkende binnenkomst biedt onderweg naar het park. Ontdek meer over de magische wereld die het Efteling Grand Hotel zal bieden!”

Ontdek meer van het Efteling Grand Hotel

Schets voorzijde Efteling Grand Hotel

Bron en beelden: Efteling