Binnenkort kunnen bezoekers van de Efteling zelf hun ticketdatum aanpassen

Flexibele ticketopties bij de Efteling vanaf januari 2024

Vanaf januari 2024 introduceert de Efteling een nieuw systeem waarbij bezoekers de mogelijkheid hebben om de datum van hun aangekochte ticket zelf aan te passen. Het attractiepark hanteert vier verschillende categorieën – Reus, Draak, Elf en Fakir – elk met eigen prijzen en geldigheidsperiodes.

Veranderingen na de Kerstvakantie

Na de kerstvakantie wordt het huidige reserveringssysteem gewijzigd. Momenteel moeten bezoekers na het kopen van een ticket in een specifieke categorie nog een aparte reservering plaatsen voor de gewenste bezoekdag. Vanaf maandag 8 januari 2024 koopt iedereen een toegangsbewijs voor een specifieke datum, waarbij de reserveringen automatisch worden gekoppeld.

Zelf datum aanpassen

Bezoekers die na aankoop hun bezoekdatum willen wijzigen, kunnen dit eenvoudig doen via de Efteling-website. Indien een duurdere periode wordt gekozen, dient het prijsverschil te worden bijbetaald. Het wijzigen naar een goedkopere periode resulteert niet in een terugbetaling door de Efteling.

Flexibel ticketoptie blijft beschikbaar

Naast de vaste datumbewijzen blijft de mogelijkheid bestaan om een flexibel ticket zonder specifieke datum te kopen voor 51 euro. Dit ticket is geldig tot en met 31 december 2024 en vereist geen reservering. Het is een handige optie voor gasten die een ticket als cadeau willen schenken.

Tariefwijzigingen in 2024

In 2024 blijft het goedkoopste Efteling-ticket, de Fakir-categorie, 38 euro kosten. De Elf-categorie stijgt van 42 naar 44 euro, terwijl Draak nu 45 euro kost en komend jaar 47 euro zal bedragen. Het hoogste tarief, Reus, verhoogt van 48 naar 51 euro.