Achtbaan Joris en de Draak weer open

Het uitgebreide onderhoud aan de dubbele houten racerachtbaan Joris en de Draak is nu voltooid. Sta je te popelen om weer een ritje te maken?

Na maanden van werkzaamheden is de houten racerachtbaan vanaf 27 april weer beschikbaar voor alle avontuurlijke durfals. Ga je voor de ‘Water’ baan of kies je liever voor ‘Vuur’?

Onderhoud in de jaren 2022, 2023 en 2024

Het onderhoud aan de achtbaan was verdeeld over drie fasen. In 2022 werden enkele baandelen van de houten racerachtbaan vervangen, deels door een speciale soort hardhout, en in de bochten aan de zijde van de Python zelfs door een volledig stalen track. Daarnaast kreeg de draak een grondige opknapbeurt.

Vorig jaar begon de tweede fase na de herfstvakantie. Hoewel de achtbaan tijdens de kerstvakantie tijdelijk open was, sloot deze op 8 januari 2024 weer voor de laatste fase van het onderhoud. Klik op de onderstaande video om te zien wat er in de laatste fase is gedaan!

Groot en klein onderhoud

Tijdens het onderhoud zijn alle baandelen vervangen om hun levensduur te verlengen en de noodzaak voor toekomstig onderhoud te verminderen. Ook is de gevel van het stationsgebouw opnieuw geschilderd en zijn de medaillons opnieuw gedecoreerd en schaduwrijk gemaakt. In de buitenruimte zijn het Kabinet der Strijdlustigen, de gethematiseerde kast met de Coca-Cola-automaat, de houten vlonder en het fotopunt opgefrist.

Er was ook aandacht voor kleinere onderhoudswerkzaamheden: de toegangspoortjes zijn opnieuw gestraald en gecoat en de vallende vaandels, die zichtbaar zijn wanneer jouw baan wint, zijn gewassen en geïmpregneerd. Het straatwerk van het voorplein is deels vernieuwd, en de komende weken wordt ook het moeras verder opgeknapt.

Beeld: Efteling