METAMORFOSE VOORGEVEL TIKIBAD DUINRELL NA 30 JAAR IN NIEUW JASJE

De voorgevel van het nationaal en internationaal bekende Tikibad is na dertig jaar in een nieuw jasje gestoken. De initiatiefnemer en bouwer van het Tikibad, de heer Hugo Graaf van Zuylen van Nijevelt legde onlangs de laatste hand aan de gevel.

Historische gegevens
In 1983 ging de bouw van het bad van start en op 18 april 1984 opende Prof. mr. Pieter van Vollenhoven het Tikibad. Het bleek een schot in de roos en door het succes van het bad maakte ook het attractiepark een ferme sprong voorwaarts met veel nieuwe attracties.
In 1994 werd het Tikibad flink uitgebreid. Vervolgens zijn er de nodige overdekte waterglijbanen aan toegevoegd met als hoogtepunt het vernieuwde torencomplex in 2000. In 2006 mocht het bad de 12½ miljoenste gast sinds de openstelling begroeten.
Feitjes
In het Tikibad is in 30 jaar een totaal van 32.5 miljoen kilometer gegleden. Dat komt neer op 813 keer de aarde rond, of 85 keer naar de maan. Als je iedereen, die het Tikibad heeft bezocht, in stadsbussen zou zetten heb je 603.600 bussen nodig. Als je alle bussen achter elkaar zou zetten zou je een rij krijgen van 7240 kilometer. De laatste bus staat dan in Angola, Afrika.
Als alle bezoekers die de afgelopen 30 jaar in het Tikibad geweest zijn de polonaise zouden lopen, zou deze 76.590 kilometer lang zijn. De polonaise zou twee keer de aarde rond gaan. Er zullen 4.007.500 gemiddelde geluidsinstallaties nodig zijn om iedereen de muziek te laten horen.
Stel dat iedereen, die klaar was met zwemmen, zijn of haar badkleding in zou leveren, en we die achter elkaar neer zouden leggen, dan zal de lijn met zwemkleding 7.700 kilometer lang zijn. De laatste zwembroek zou in Louisiana, Noord Amerika liggen.
Bron: Duinrell