Drouwenerzand Attractiepark haalt “groene” G-krachten in huis

XLR8, Drouwenerzand Attractiepark haalt “groene” G-krachten in huis (foto Drouwenerzand)

Drouwenerzand Attractiepark haalt “groene” G-krachten in huis

Drouwen- Het heeft acht armen en 16 gondels om zijn passagiers de snelheid van hun leven te bezorgen; de XLR8 (Accelerate). Als we directeur Bert van der Linde mogen geloven is de nieuwe attractie bepaald geen draaimolentje. “Je kunt de vergelijking maken met de centrifuge waar astronauten in oefenen,” zegt de trotse eigenaar, “Door de hoge snelheid wordt je blootgesteld aan soortgelijke G-krachten.”

Van der Linde streeft ernaar ieder seizoen een nieuwe attractie te plaatsen. Dit jaar is zijn sensatiezoekend oog dus op de XLR8 gevallen. “De XLR8 is een wat meer volwassen attractie die tegelijkertijd geschikt is voor onze doelgroep, “ zegt Van der Linde, “Ook heeft de XLR8 een primeur van een andere orde; het is de eerste groene amusementsrit van de wereld!”

De XLR8 wekt zijn eigen energie op waardoor de attractie duurzaam en dus ecologisch verantwoord is. “Het werkt namelijk zo: zodra de attractie afremt fungeren de motoren als dynamo. Bij het accelereren wordt de opgeslagen stroom weer gebruikt voor aandrijving van diezelfde motoren. De XLR8 zou zelfs op gewoon ‘huis, tuin en keukenstroom’ kunnen draaien! Als ondernemer doe je mee. Dat is alleen maar logisch. Bezoekers verwachten dit ook van ons. Wij laten zo zien dat je als attractiepark mee kunt gaan in de vooruitgang.”
De directeur van het eigenzinnige pretpark zal dus de eerste groene attractie lanceren mét G-krachten wel te verstaan. Maar voor dat het zover is, moet nog een belangrijke horde genomen worden. “Het transport vormt een uitdaging. We hebben een vrachtwagen met een oplegger van ruim twintig meter nodig. Neem daar maar eens een bocht mee.”

Het zijn dus rotondes die nog een laatste obstakel tussen de XLR8 en zijn plek in Drouwenerzand Attractiepark vormen. “Wat dat betreft heeft het organiseren van een nieuw Halloweenspektakel minder voeten in de aarde,” grapt Van der Linde die zijn gedachten alweer laat dwalen naar wat voor blik spanning hij dan zal open trekken. Hierover wil hij alleen nog niets zeggen.

Bron: Drouwenerzand