Disneyland Parijs krijgt nieuwe Rapunzel-attractie

In het Walt Disney Studios Park komt een nieuwe attractie rondom het thema van Rapunzel. In de buurt van het Toy Story Playland komt een moderne versie van een theekopjesmolen van de fabrikant Zamperla uit Italië.

Bezoekers nemen plaats in bootjes die op een draaischijf staan en steeds rondjes draaien. Het geheel doet denken aan de vernieuwde molen Sirocco in de Efteling, voorheen Monsieur Cannibale. De attractie wordt gedecoreerd volgens de See the Light scène uit de Disney-film Tangled uit 2010.

De nieuwe attractie is onderdeel van een groot uitbreidingsplan. Onlangs werd het nieuwe gebied van Marvel, Avengers Campus geopend. Momenteel wordt hard gewerkt aan een groot meer met spektakelshows en een Frozen-gebied. Er is nog geen naam voor de nieuwe attractie. De komst van de attractie is nog niet door Disney bevestigd. Het nieuwe project is door fansite Outsidears naar buiten gebracht. Volgens documenten die de site in handen kreeg, gaat het om een attraction round ride achter de RC Racer in Toy Story Playland. Er zijn 18 bootjes op 3 verschillende draaischijven die ook weer op 1 grote draaischijf staan.

Sirocco in de Efteling, een vergelijkbare attractie die in Parijs wordt gebouwd.
Tekening van de nieuwe attractie – FOTO OUTSIDEARS

Beeld: Outsidears.fr