Zeehond uit Dierenrijk plakt eerste zeehondenpostzegel van Post NL

Op maandag 15 juli onthult zeehond Mickey uit Dierenrijk de eerste zeehondenpostzegel van PostNL. Mickey plakt als eerste ‘burger’ de zeehondenpostzegel met zijn neus op een ansichtkaart. Aansluitend mogen twintig genomineerde kinderen met de zeehond op de foto en deze foto op een ansichtkaart, voorzien van zeehondenpostzegel, naar een vriendje of vriendinnetje sturen.
De zeehondenshow met presentatie van de eerste zeehondenzegel vindt aanstaande maandag van 13.00 tot 13.30 uur plaats. Tijdens de show wordt niet alleen verteld, maar ook gedemonstreerd hoe zeehonden met elkaar communiceren. Aan het einde van de show presenteert zeehond Mickey de eerste ‘Gewone Zeehond’ postzegel, onderdeel van de postzegelserie ‘Zoogdieren’ van PostNL. Dierenrijk heeft twintig kinderen uitgekozen die met de zeehond op de foto mogen. Daarna mag ieder kind zijn foto met de zeehond op een ansichtkaart plakken en de kaart met groetjes uit Dierenrijk én voorzien van zeehondenpostzegel naar een vriend, vriendin of familielid sturen.
Postzegel Gewone Zeehond
Als onderdeel van postzegelserie Zoogdieren in Nederland is de Gewone Zeehond postzegel vanaf 15 juli landelijk te koop bij alle postkantoren van PostNL, de Bruna-winkels en in de online winkel via www.postnl.nl/collectclub. Na het scannen van deze postzegel met de ´Chameleon eXplorer´ app op een smartphone (zie www.scanfun.nl), is een filmpje van een zeehond te zien. Daarnaast is aan deze postzegel een korting op een verblijf in Vakantiepark Dierenbos verbonden.
Bron: Persbericht Dierenrijk