Eindhoven Zoo is de nieuwe naam van Dierenrijk

Eindhoven Zoo: een nieuwe naam en vernieuwde verblijven

Dierenrijk, de geliefde dierentuin in Mierlo, heeft een naamsverandering ondergaan en heet vanaf nu Eindhoven Zoo. Deze naam is gekozen om de nabijgelegen grote stad Eindhoven beter te reflecteren. Ter gelegenheid van deze bekendmaking zijn ook de vernieuwde verblijven voor tijgers en olifanten officieel geopend.

Oorspronkelijk opende de dierentuin twintig jaar geleden als Dierenrijk Europa, met een centraal thema rond het continent Europa. Na een uitbreiding in 2007 en de toevoeging van dieren van buiten Europa, veranderde de naam in Dierenrijk. Nu krijgt de dierentuin opnieuw een nieuwe naam, een nieuw logo met een olifant, en een bijpassende huisstijl. Parkmanager Sander van der Heul licht toe: “Op alle vlakken investeren we in de toekomst van dit park, waarbij we ons nog verder ontwikkelen als grote dierentuin. Deze nieuwe naam komt veel beter overeen met de kwaliteiten die wij te bieden hebben.”

Eindhoven Zoo maakt deel uit van de recreatiegroep Libéma, net als Safaripark Beekse Bergen, ZooParc Overloon en AquaZoo Leeuwarden. Bezoekers kunnen er onder andere leeuwen, neushoorns, chimpansees, bruine beren, pinguïns, gibbons, wolven, berberapen, stokstaartjes, rode panda’s, cheeta’s en ijsberen bewonderen. Van der Heul legt uit: “De naam Dierenrijk gaf voor ons gevoel onvoldoende aan waar we voor staan. De nieuwe benaming moet beter duidelijk maken wie we zijn en wat we bieden. Bij zo’n groot, volwaardig park hoort ook een naam die deze kwaliteiten uitstraalt.”

Verantwoordelijkheid en educatie

Van der Heul is trots op waar Eindhoven Zoo vandaag de dag staat. Hij benadrukt dat het doel niet alleen is om bezoekers verschillende diersoorten te tonen, maar ook om verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van educatie en conservatie. “De komende jaren komt daar de focus op te liggen. Daarom investeren we veel in de kwaliteit van het park. Dierenverblijven worden aangepast aan de modernste inzichten, zoals meer natuurlijke leefomgevingen om het soorteigen gedrag van de dieren te stimuleren.”

Waterspeeltuin en dierenverblijven

De vernieuwing van de olifanten- en tijgerverblijven was een belangrijke stap. De tijgers kregen meer ruimte en verrijkingselementen zoals heuvels en een waterloop. Daarnaast is er een nieuwe waterspeeltuin, die deels rolstoeltoegankelijk is, aangelegd naast de tijgerverblijven.

Bezoek Eindhoven Zoo en ontdek zelf de verbeteringen en het uitgebreide aanbod aan diersoorten in een park dat blijft investeren in de toekomst van zowel dieren als bezoekers.

Foto Eindhoven Zoo