Berberapen met carnavalskleding in Dierenrijk

Gepubliceerd door Pretparknet op

Op Aswoensdag zijn de berberapen in Dierenrijk met carnavalskleding te zien. De dierverzorgers hangen hun oude kleding in de wilgenbomen op het apeneiland en dat levert naar verwachting veel vermaak voor de apen op. Bezoekers mogen het schouwspel om 12.30 uur bijwonen. Vervolgens wordt men uitgenodigd om tijdens de zeehondenshow haring te happen.
Tijdens Carnaval is iedereen gewend aan mensen die ‘voor aap’ lopen, maar voor de berberapen in Dierenrijk is het verkleden een hele nieuwe ervaring. Stephan Rijnen, hoofd dierverzorging van Dierenrijk, verklaart: “Dieren vieren natuurlijk geen Carnaval, maar ze vinden ongewone dingen vaak wel interessant. De verzorgers veranderen de omgeving regelmatig, zodat de dieren iets nieuws te ontdekken hebben.” Het schouwspel bij de berberapen vindt op woensdag 5 maart vanaf 12.30 uur in Dierenrijk plaats.
‘Haring happen’
Carnaval wordt traditioneel afgesloten met ‘haring happen’. Om 13.00 uur zijn alle parkgasten welkom bij de zeehondenshow, want deze zeezoogdieren kunnen als geen ander happen naar haring. Daarna mogen bezoekers het ook proberen, want Dierenrijk trakteert de aanwezigen op een gefileerde haring met uitjes. www.dierenrijk.nl/evenementen
Bron: Dierenrijk