Pretparken België per direct gesloten

Gepubliceerd door Pretparknet op

heidi the ride

De Belgische overheid heeft met onmiddellijke ingang besloten om pretparken te sluiten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het bezoeken van een pretpark in de herfstvakantie, die bijna staat te beginnen, is daarmee uitgesloten. Dierentuinen mogen nog wel openblijven, maar binnenruimtes moeten worden afgesloten. Bobbejaanland had als enige nog een Halloween-programma waar veel inspanningen en investeringen voor gedaan zijn. Het park moet net als Walibi Belgium, Bellewaerde, Boudewijn Seapark en de Plopsa-parken de deuren sluiten. Bezoekers zijn bij aankomst weer naar huis gestuurd.

De maatregelen geldig voorlopig tot 19 november en dat komt voor de parken niet goed uit. De sluiting valt in de herfstvakantie en daarna gaan de meeste parken dicht vanwege het winterseizoen. Pretparken in België mochten na de eerste golf pas open op 1 juli. Pretparken vinden het oneerlijk dat de dierentuinen wel open mogen blijven. Bobbejaanland had verregaande maatregelen genomen om toch op te zijn. Steve van den Kerkhof, directeur van Plopsa, is niet te spreken over de gang van zaken. Pretparken in het buitenland blijven nog wel open. De beslissing zo vlak voor de herfstvakantie is erg pijnlijk. Ook Walibi Belgium had alles onder controle. Stefaan Lemey van Bellewaerde vindt het ook onbegrijpelijk. Het park had veel geïnvesteerd in extra veiligheidsmaatregelen.

Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt in België de afgelopen weken snel toe. Naast de sluiting van pretparken zijn er strengere regels voor jeugd, cultuur en sport. Geen publiek bij sporten. Theaters en bioscopen mogen niet meer dan 200 mensen ontvangen.