Bobbejaanland zet in op show en entertainment

Bobbejaanland pakt dit seizoen opnieuw uit met heel wat shows en entertainment. ’t Plezantste Land maakt zich op voor een jaar vol spektakel, amusement en verwondering, dat van start gaat op 30 maart. Ook dit seizoen vaart Bobbejaanland de koers die het sinds 2011 aanhoudt en stelt het de basispijlers waarrond het park tot stand kwam centraal: fun, show en vermaak vieren hoogtij in 2013! Al van bij het binnenwandelen door de nieuwe ingang wordt dit duidelijk: een team van 4 animatoren verwelkomen je afwisselend met illusieacts, improvisatietheater, ballonplooien,…
Op het evenementenprogramma vinden we deze zomer opnieuw een aantal vaste waarden, doorspekt met heel wat nieuwigheden. Aangezien Bobbejaanland helemaal ‘back to the roots’ gaat, staan volgens de waarden van stichter Bobbejaan Schoepen ook dit jaar staan de kracht en elegantie van paarden opnieuw centraal in een nieuwe spektakelshow. In deze nieuwe show gaan ruiters te paard in de clinch met cowboys op een stalen ros… Moderne BMX’ers en rasechte cowboys gaan de strijd aan en ‘battlen’ tegen elkaar om de sympathie van het publiek. Wie zal als winnaar uit de bus komen?
Later in het seizoen komt Marco Zoppi langs. Deze innemende clown verovert harten van Italië tot in België en neemt je mee naar een wereld vol zeepbellen, betovering en kleur. Niet enkel kinderen zullen versteld staan van de trucs die Marco uit zijn mouw schudt, ook volwassenen kijken met verstomming naar dit schouwspel van kleur, luchtbellen en tovenarij.
“In Bobbejaanland draait het erom dat iedereen het naar zijn zin heeft en een fantastische dag beleeft”, zegt directeur Roland Kleve vlak voor de start van het nieuwe seizoen. “Omdat we de waarden van Bobbejaan Schoepen hoog in het vaandel dragen, geven we de combinatie van attracties en entertainment een sleutelpositie in ons park. Dit doen we door van een uitstap naar Bobbejaanland een echte belevenis te maken waarin show en amusement, naast de vele pretparkattracties, centraal staan.”
Uiteraard heeft Bobbejaanland dit seizoen naast de traditionele shows ook een heel arsenaal aan specifieke evenementen in petto. Zo staan dit jaar onder andere opnieuw Halloween, Gameland, de Camp Night en de Anne Familiedag op het programma. In 2013 pakken we ook uit met maar liefst vier nocturnes, waarvan drie in de zomervakantie. Het park is dan open tot 22u. Andere evenementen worden later aangekondigd.
En laten we vooral niet vergeten dat Bobbejaanland zijn bezoekers blijft plezieren met meer dan veertig attracties voor jong en oud, waarvan een heel aantal overdekt. Kaarsrecht naar beneden op de Typhoon, de lucht doorklieven in de Sledge Hammer, of waterpret op één van de vijf waterattracties: verveling staat niet in het woordenboek van Bobbejaanland. ’t Plezantste Land heeft dan ook voor ieder wat wils en staat garant voor de ‘pret’ in pretpark!
SHOWS THE BATTLE. Spektakelshow, paarden vs. BMX
Behendige paarden, stoere cowboys en rondvliegende lasso’s zijn de klassieke ingrediënten voor een authentiek westernverhaal. Bobbejaanland geeft hier dit seizoen een twist aan en laat de echte cowboys te paard de strijd aangaan met… cowboys te BMX. DJ WRAPITUP spoort hen met zijn muziek aan tot steeds wildere stunts en trucs. Wie wint het hart (en het grootste applaus) van het publiek? Wervelende paarden afgewisseld met flitsende street- en trialacts zorgen voor een arena in vuur en vlam. Opwinding, spektakel en sensatie gebundeld in één show: een adrenalinestoot van jewelste!
Het BMX-stuntteam wordt geleverd door Skillznation, dat ondere andere ook het rope skippingteam ‘BB Crew’ naar Belgium’s Got Talent zond, waar de act in de finale net naast de eerste prijs greep. BMX ‘trial’ is afgeleid van het Engelse ‘to try’ en is een discipline waarbij hindernissen moeten genomen worden met de fiets of BMX, zonder hierbij met de voeten aan de grond te komen. Behendigheid en durf zijn hierbij onontbeerlijk. www.skillznation.com
Bron: Persbericht Bobbejaanland