Bobbejaanland viert volledig coronaproof Halloween

Halloween in Bobbejaanland gaat door. Dit jaar is anders dan anders door het coronavirus.

Andere grote pretparken in België hebben evenementen rondom Halloween afgelast, maar Bobbejaanland durft het wel aan om veilig een aangepast programma aan te bieden. Het park mag een beperkt aantal gasten ontvangen.

Coronaproof

Van 17 oktober tot en met 8 november biedt Bobbejaanland drie spookhuizen en vijf scarezones aan. Het aanbod is in deze bijzondere tijd uiteraard anders dan vorige jaren. Het dragen van mond/neusmaskers is in het volledige park verplicht, zowel binnen als buiten, dus ook in de spookhuizen en scarezones. Ook de Halloween scare-actors dragen een mond/neuskapje die geïntegreerd is in het kostuum. Bij de ingang en uitgang van de spookhuizen dienen bezoekers hun handen te desinfecteren. Scènes in de spookhuizen worden regelmatig gedesinfecteerd met speciale UV-lampen die virussen en bacteriën doden. Voor de spookhuizen moeten timeslots worden gereserveerd om de drukte te spreiden. Verder zijn enkele decors aangepast, zodat de afstand tussen bezoekers en acteurs kan worden gewaarborgd. Acteurs houden altijd 1,5 meter afstand ten opzichte van de gast. Bezoekersstromen worden continu gemonitord.

Spookhuizen en drie nieuwe scarezones

De spookhuizen Welp en Nightmare Motel blijven dit jaar gesloten, omdat de afstand daar niet te waarborgen is. Het vorig jaar geopende Yummy opent dit jaar wederom de deuren. Ook de klassiekers Sonar en Bazaar Bizarre keren terug. Op vijf dagen is het park extra lang geopend tot 21.00 uur tijdens de nocturnes. Bobbejaanland investeerde meer dan 175.000 euro in nieuwe decors voor 3 nieuwe scarezones: Circus Carnivalé, Voodoo Bayou en Monkey Clan. De scarezones Toxic Waters en Plaza De Los Muertos zijn terug in het park.

Covid garantie tickets

Het park biedt covid-garantie aan bij aankoop van tickets. Dat betekent dat kaartjes geldig blijven tot volgend jaar, mocht het park onverhoopt moeten sluiten vanwege de coronacrisis. De geldigheidsdatum van het ticket wordt dan verlengd tot 7 november 2021. Kaarten moeten dan wel via de officiële site van Bobbejaanland zijn aangekocht.

Meer informatie is te vinden op de website van Bobbejaanland: https://halloween.bobbejaanland.be/

halloween bobbejaanland welp
bobbejaanland fury