Nieuwe entree en gastenservice voor BillyBird Park Hemelrijk in 2024

Eind september van dit jaar vangt bij BillyBird Park Hemelrijk de bouw aan van een gloednieuwe entree en gastenservice. Dit project maakt deel uit van een grootschalige vernieuwing van het entreegebied. De allereerste fase, die gericht is op de entree en gastenservice, streeft ernaar medio 2024 de deuren te openen voor bezoekers.

In de afgelopen jaren heeft Hemelrijk gestaag geïnvesteerd in de groei van het park. Zo is in 2021 de opwindende attractie “SaltoSwing” geopend, gevolgd door de ontwikkeling van “Tuinterras Hemels” als evenementenlocatie voor familie- en bedrijfsdagen in 2022.

Het entreegebied heeft gedurende vele jaren onveranderd standgehouden, maar daar komt nu verandering in. De huidige receptie, oorspronkelijk gebouwd in 1990 als “Koffiestek,” diende als een horeca-uitgiftepunt voor parkgasten aan de ene kant, terwijl passerende gasten aan de andere kant terechtkonden voor een kopje koffie. Met de introductie van de winteropenstelling, mogelijk gemaakt door de komst van de binnenspeeltuin “Zeeroversland,” begonnen ze ook entreekaartjes binnen te verkopen.

“Over het algemeen geven we liever prioriteit aan nieuwe attracties dan aan ondersteunende faciliteiten,” benadrukte recreatieondernemer Ton Derks. Hij vervolgde: “Desondanks hebben we positieve feedback ontvangen van onze gasten toen we in 2015 het kiezelpad vervingen door de strandboulevard. Niettemin hebben we ervoor gekozen om onze attracties verder uit te breiden. We werken gestaag aan de uitbreiding van ons park, met het oog op haalbaarheid, uiteraard. Toen we in 2019 speelgebied “de Oervallei” creëerden, hebben we het gebied al zo ontworpen dat het naadloos aansluit op het nieuwe receptiegebouw dat momenteel wordt gebouwd.”

Alles wordt nu samengebracht onder één dak. Het nieuwe gebouw zal naast de gastenservice ook het kantoor van BillyBird huisvesten, met toekomstige mogelijkheden voor merchandiseverkoop. Het gebouw is opgedeeld in twee secties. De linkerzijde omvat de entree, die extra breed is gemaakt om tijdens het hoogseizoen soepel duizenden bezoekers te kunnen ontvangen. Dit zal de gastontvangst verder professionaliseren. De rechterzijde is bestemd voor de gastenservice, waar bezoekers informatie kunnen krijgen over onderwerpen zoals kinderfeestjes, schoolreisjes en lidmaatschappen.

Aan de voorkant van het nieuwe entreegebouw zal een ontvangstplein worden gecreëerd, waar gasten kunnen samenkomen. Aan de zijde van het park komt een verdeelplein, vanwaar bezoekers kunnen kiezen of ze naar het speelgebied “Oervallei” gaan of zoals voorheen naar het strandbad.

Dit alles maakt deel uit van een grootschaliger project. De entree en gastenservice vormen het begin van een volledig nieuw entreegebied. Er zijn plannen voor een nieuw speeltoestel onder de bekende “Hemelaya-berg,” en het gebied zal ook nieuwe horecavoorzieningen omvatten. Het huidige receptiegebouw wordt omgebouwd tot een horecagelegenheid, terwijl de onderkant van de “Hemelaya” waarschijnlijk wordt omgevormd tot een grot met speeltoestellen. De exacte details van het horecaconcept en de grot met speeltoestellen moeten nog worden uitgewerkt. Terwijl de ontwikkeling van het nieuwe receptiegebouw begint, kunnen de plannen voor de volgende uitbreiding al worden gesmeed. Hopelijk kan de bouw hiervan van start gaan na de zomer van 2024. Zo blijft BillyBird Park Hemelrijk zich voortdurend inzetten voor de verbetering en vernieuwing van het park, zoals aangegeven door Ton Derks.

Impressie entree & gastenservice. (Foto Billybird Park Hemelrijk)