Hemelrijk opent nieuwe attractie Speelcircus vanaf Koningsdag

Nieuwe attractie Hemelrijk open vanaf Koningsdag

Het Speelcircus van BillyBird Park Hemelrijk opent haar deuren op donderdag 27 april. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de opbouw van de nieuwe attractie en de thematisering van het gebied eromheen. Het Speelcircus bevat een speelstructuur van 28 meter lang en 11 meter hoog, gevuld met verschillende obstakels zoals wiebelbruggen, klimnetten, evenwichtsbalken, bewegende vloeren en een klimvulkaan. Het gebied waar de attractie staat wordt ingericht als een circuspiste met diverse circustoestellen waar kinderen en ouders in kunnen spelen.
Na 3 maanden intensief bouwen is het bijna zover. Het is nu een kwestie van de puntjes op de i zetten en het gebied afmaken. De ontwikkelaars van het Speelcircus zijn Herman en Paul Derks, zonen van de eigenaren van het park. Paul: “De attractie is gericht op avontuurlijk spelen. Kinderen en ouders kunnen via meerdere paden en ladders de top bereiken en weer afdalen. We hebben de attractie zo ontworpen dat kinderen worden uitgedaagd om alle mogelijkheden te ontdekken.” Het park probeert hiermee op een verantwoorde manier risicovol spelen te bevorderen en kinderen de kans te geven om zichzelf hierin te ontwikkelen.

Naast deze nieuwe attractie investeert het park dit jaar ook in een nieuwe strandboulevard en een nieuwe winteropslag. Tevens worden er enkele oudere attracties zoals de helihaven en de spiraalglijbaan opgeknapt. Het doel van deze investeringen is om gasten meer te bieden en om zo het verblijf te verlengen. Zo wil het park de bezoekersaantallen verder laten stijgen.