Hemelrijk opent compleet nieuw speelgebied op 21 april

Op eerste Paasdag is de officiële opening van een compleet nieuw speelgebied bij BillyBird Park Hemelrijk in Volkel.

In de Oervallei kun je op zoek naar goudstukken, graaf je fossielen op, swing je op schommels van wel 10 meter hoog en kunnen kinderen nog veel meer avonturen beleven! Eigenaar Ton Derks is trots op het eindresultaat: “Het is een unieke speelwereld geworden, met veel ruimte voor de fantasie van het kind. Het goed uitgewerkte thema past perfect in de natuurspeeltuin. Met de Oervallei gaan we nieuwe en bestaande gasten écht iets compleet nieuws bieden ”.

Alle verschillende onderdelen van de vallei hebben een thema dat binnen de nieuwe speelwereld past. Ontwerper Paul Derks: : “We willen kinderen en ouders echt onderdompelen in de Oervallei om zo een extra dimensie aan het speelgebied toe te voegen. Dit wordt zelfs doorgetrokken in ons horeca-aanbod. Op het terras kan je als ouders genieten van een drankje en een hapje terwijl de kinderen zichzelf uren kunnen vermaken door de diversiteit in de nieuwe wereld.

De bouw van de Oervallei heeft 5 maanden in beslag genomen. Het totale ontwerp en de uitvoering ligt in handen van BillyBird. Het gebied met de opgraving van dinosaurusbotten is samen met Joop van de Heuvel ontwikkeld. Deze heeft in 1998 ook Vogel Rok in de Efteling gethematiseerd en gebouwd. De reuzenschommel is door Amusementprof gebouwd en heeft de uitstraling gekregen van een oude mijnschacht.

Eerste Paasdag
De Oervallei wordt op Eerste Paasdag, zondag 21 april, om 11.00 uur geopend. De opening wordt verricht door Rein de Laat, directeur van de streek-VVV. Daarna kunnen kinderen en ouders deze nieuwe speelwereld ontdekken. De slogan van BillyBird is “Happy Together!”. Ook de Oervallei is zo ingericht dat ouders en kinderen samen kunnen spelen.

Het gebied wordt langzaam maar zeker verder ingericht. Bij de gemeente loopt de procedure om een nieuwe receptie te mogen bouwen. De huidige receptie wordt dan ingericht met horeca. Datzelfde geldt dan ook voor de onderzijde van de Hemelaya. Kortom, na de huidige stap volgen nog veel meer stappen.