Hemelrijk opent compleet nieuw speelgebied: Oervallei

BillyBird Park Hemelrijk breidt het park in april uit met een compleet nieuw speelgebied, de Oervallei.

In dit gebied worden meerdere nieuwe attracties en speeltoestellen geplaatst. Zo komt er een groot speeltoestel met glijbanen, schommels en klimrekken in Oer thema. Ook worden er mega schommels geplaatst, komt er een attractie waar kinderen goud kunnen zoeken, is er een zandbak met een fossiel dat kinderen elke dag kunnen opgraven en een mega glijbaan. Het gebied wordt de grootste uitbreiding van het Brabantse recreatiepark in 10 jaar.

De werkzaamheden voor de grote uitbreiding zijn in volle gang. Het nieuwe gebied komt vooraan in het park te liggen. Een deel van de fietsenstalling is vorig jaar al verplaatst om de uitbreiding mogelijk te maken. Het ontwerp, de inrichting en een deel van de attracties in de Oervallei wordt gedaan door Amusementprof. Paul Derks van Amusementprof: “Door het ontwerp en de attracties van de Oervallei moeten kinderen echt het idee krijgen dat ze in een andere wereld zijn. ” Er zijn meerdere attracties in het gebied die meteen de aandacht trekken. Zo komt er een enorm speeltoestel met een oppervlakte van 15×15 meter in het gebied te staan, ontworpen en gemaakt door Joop van den Heuvel uit Venlo. Een andere eye catcher zijn de mega schommels. Door het diverse aanbod aan attracties is het gebied geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud.

Het Brabantse park wordt met deze uitbreiding de grootste speeltuin van Zuid Nederland. Eigenaar Ton Derks: “De afgelopen jaren hebben we ons attractie aanbod enorm vergroot en veel nieuwe speelwaarde en kwaliteit toegevoegd. Door de komst van de Oervallei wordt het park met een nieuwe thematische natuurspeeltuin uitgebreid.”. Mede door de warme zomer had het park in 2018 een absoluut top jaar en Hemelrijk hoopt deze lijn in 2019 door te trekken.

De Oervallei maakt onderdeel uit van een groter gebied. In deze eerste fase wordt ook al de strandboulevard doorgetrokken naar de Splash. De ligweiden worden nu vergroot en er komt een Beachvolleybalveld. Het is de bedoeling om over enkele jaren de huidige receptie en de onderzijde van Klimberg Hemelaya te gaan verbouwen tot horeca-gebied. Voor die tijd wordt er een nieuwe receptie gebouwd. Het tempo van investeren hangt volgens Derks af van hoe goed alle vernieuwingen aan slaan, dat bepaalt immers de inkomstenstroom.

oervallei hemelrijk