Hemelrijk bouwt nieuwe overdekte attractie

BillyBird Park Hemelrijk is gestart met de bouw van een nieuwe gethematiseerde attractie, de Ballenfabriek. Dit wordt een overdekte attractie met meerdere verdiepingen, volledig gethematiseerd als fabriek. Ballen vormen een centraal deel van de attractie en kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. De attractie is zo ontworpen dat kinderen samen met ouders op ontdekkingstocht kunnen gaan. Ontwerp en thematisering van de attractie ligt in handen van AmusementProf. De attractie wordt in het voorjaar van 2018 geopend.
De Ballenfabriek heeft twee verdiepingen en bevat ballenkanonnen, verschillende klimelementen, bouncenetten, een glijbaan, ballendouche, schoepenrad en meer. De buitenkant van de attractie zal gethematiseerd worden als fabriek. Alle ruimtes in de attractie krijgen een eigen decor dat binnen dit thema past. Zo wordt er bijvoorbeeld een machinekamer vol leidingen, afsluiters en meters gemaakt. Ontwerper Paul Derks: “We willen kinderen en ouders onderdompelen in het thema om zo een extra dimensie aan de speelelementen toe te voegen”. Naast de thematisering zullen er overal in de attractie ballen te vinden zijn. Deze worden continue rondgepompt, er kan mee geschoten worden en in gespeeld worden. Een exacte openingsdatum is nog niet bekend, maar deze zal ergens in het voorjaar van 2018 zijn.
Door de toevoeging van de Ballenfabriek aan het recreatiepark, wil Hemelrijk in 2018 nog meer speelwaarde bieden. Daarnaast wil het park de kwaliteit van de bestaande voorzieningen verder verbeteren. Zo worden een aantal attracties opgeknapt en wordt de padenstructuur aangepakt. Op deze manier wil het park ook in 2018 verder doorgroeien.