BillyBird Hemelrijk heeft nieuwe entree

BillyBird Hemelrijk presenteert nieuwe entree

Vanaf deze zondag verwelkomt BillyBird Hemelrijk bezoekers via een gloednieuwe entree. De bouw van dit moderne gebouw startte eind september 2023. Gedurende de constructie moesten bezoekers hun weg naar de oude receptie vinden tussen bouwhekken door. Naast de entree zijn er ook een ontvangst- en verdeelplein aangelegd, waardoor de routes regelmatig werden aangepast. Nu kunnen bezoekers gemakkelijk toegang krijgen tot zowel speelgebied Oervallei als het strandbad.

Vooruitblik

De architect kreeg de opdracht om een overdekte entree te ontwerpen op de bestaande weg. De keuze om de ticketscanners en passcanners binnen te plaatsen, is een strategische stap richting de toekomst. “Om op lange termijn betaalbaar te blijven, moet je zoveel mogelijk automatiseren,” aldus Ton Derks. “Met dit gebouw bereiden we ons voor op een tijd waarin onze gasten zelf hun lidmaatschapspas kunnen scannen. Ook verwelkomen we buiten het hoogseizoen steeds meer bezoekers. Dit gebouw zorgt ervoor dat zowel onze kostbare apparatuur als onze medewerkers warm en droog blijven.”

Aan de zijkant van het nieuwe gebouw bevindt zich een gastenservice. Hoewel de meeste bezoekers lid zijn, koopt ruim 80% van de niet-leden hun ticket al online. Voor die enkeling die nog aan de balie een kaartje wil kopen, is er de gastenservice. Binnen enkele jaren verwacht BillyBird dat bijna iedereen zijn ticket of lidmaatschap online zal aanschaffen, waarmee de traditionele kassakiosken tot het verleden zullen behoren.

Uitstraling van het park

BillyBird Hemelrijk begon ooit als een recreatieplas, waar door de jaren heen steeds meer voorzieningen bij kwamen. Voorheen zag je bij binnenkomst direct de recreatieplas en de meeste speeltoestellen. Met de nieuwe entree kom je echter eerst in een recreatiepark terecht, waarbij de recreatieplas slechts één van de vele attracties is, hoewel het nog steeds de belangrijkste blijft. Zo ervaart de bezoeker het park als een jaarrond bestemming.

Geen officiële opening

“Net zoals de strandboulevard die in 2015 werd aangelegd nooit officieel is geopend, zullen we ook het nieuwe entreegebouw zonder ceremonie in gebruik nemen. Onze gasten waarderen dit net zo goed,” vertelt Maarten Derks. “In de oude receptie worden een paar wanden verplaatst en er komt een spoelkeuken voor het recyclen van bekers, een grote uitdaging voor parken in Nederland. We hopen dit nog voor het begin van de zomer operationeel te hebben.”

Ondertussen wordt ook de laatste hand gelegd aan de inrichting van Oervallei, met onder andere nieuwe bankjes. Ook de kantoormedewerkers zullen over enkele weken hun nieuwe werkplek kunnen betrekken.

BillyBird vernieuwt merk

Opvallend is het subtiele nieuwe logo op het gebouw. De keten heeft ervoor gekozen om het woord “park” achterwege te laten en de naam “BillyBird” groter te presenteren dan “Hemelrijk”. Hiermee wil de keten meer bekendheid creëren onder de naam BillyBird, ook met het oog op toekomstige uitbreidingen zoals BillyBird Drakenrijk in Reuver, Limburg, aldus Frank van Woudenberg.