Bellewaerde Park in diepe rouw

Het Bellewaerde-team heeft afgelopen week afscheid moeten nemen van de mannelijke leeuw Aru.

Dit droevige besluit werd genomen vanwege Aru’s recente afname in activiteit en mobiliteitsproblemen, gecombineerd met zijn al langer bestaande medische aandoeningen. Melissa Nollet, dierenarts en animal care manager, legde uit dat hoewel het een moeilijke beslissing was, het euthanaseren van Aru uiteindelijk de meest humane keuze was.

Aru’s lichaam is toegewijd aan wetenschappelijk onderzoek aan de faculteit diergeneeskunde in Gent, waar het zal bijdragen aan de afdeling morfologie. Hij was de laatste overgebleven leeuw in het park nadat eerder al afscheid genomen moest worden van Kefira en Assagi. Momenteel zijn er geen leeuwen meer te vinden in Bellewaerde, maar dit is slechts tijdelijk. Bellewaerde, een langdurig lid van de European Association of Zoos and Aquaria (EAZA), is vastbesloten om nieuwe leeuwen en leeuwinnen te verwelkomen en het fokprogramma nieuw leven in te blazen. Melissa Nollet deelde haar hoop om deze nieuwe leden zo snel mogelijk te verwelkomen.

Het overlijden van leeuw Aru, die op 4 oktober 16 jaar oud zou worden, heeft een diepe impact op het Bellewaerde-team. Het personeel, vooral de toegewijde dierenverzorgers die door de jaren heen een sterke band met Aru hebben opgebouwd, zal hem enorm missen.

Voor alle vragen kunnen geïnteresseerden op donderdag 28 september tussen 10.00 uur en 13.00 uur contact opnemen met de dierenarts van Bellewaerde Park, Melissa Nollet.