Bellewaerde Park heropent met trots zijn wereldprimeur Amazonia

Bellewaerde Park kondigt met trots de heropening aan van de unieke waterattractie Amazonia!

Vanaf zaterdag 15 juni is de gloednieuwe waterattractie Amazonia weer beschikbaar voor het grote publiek. Deze wereldprimeur, waarin maar liefst 14 miljoen euro is geïnvesteerd, biedt bezoekers een fascinerend wateravontuur met drie unieke elementen in een totaalbeleving van zes minuten.

Constructeur INTAMIN heeft in samenwerking met de technische en operationele diensten van Bellewaerde alle complexe technische uitdagingen weten op te lossen. Ondanks vertraagde leveringen van diverse elektrische onderdelen, zoals frequentiesturingen voor motoren en pompen, heeft INTAMIN de verloren testtijd ingehaald. Daarnaast zijn er extra boten toegevoegd om de capaciteit te verhogen, waarbij de timing en positie van de boten in de drie verschillende zones nauwkeurig op elkaar zijn afgestemd. Dit is bij een waterattractie complexer dan bij een achtbaan.

In de exotische nieuwe zone ‘Mundo Amazonia’ ontdekken bezoekers naast Amazonia ook twee andere gezinsvriendelijke attracties: de coaster Brazilian Buggies en de waterattractie Rio Do Cacao voor de kleinsten. In totaal vertegenwoordigt deze uitbreiding een investering van 21 miljoen euro, de grootste in de geschiedenis van Bellewaerde Park.

Bezoekers die tijdens de soft opening al een ritje maakten in Amazonia waren zeer enthousiast en positief, en werden ook een beetje nat! Kom en beleef het zelf vanaf 15 juni!

Foto Bellewaerde
Foto Bellewaerde