Vernieuwde achtbaan Balagos in Hellendoorn geopend

Avonturenpark Hellendoorn was vandaag éénmalig geopend als test en opende de gerestylde achtbaan Balagos.

Bezoekers moesten zich verplicht laten testen op het coronavirus. In de winterperiode werd de achtbaan Tornado vernieuwd. De achtbaan heeft een nieuw thema gekregen en een nieuwe trein met heupbeugels. De naam is gewijzigd naar Balagos.

Voor het eerst konden bezoekers de vernieuwde achtbaan uitproberen. De Tornado staat al vanaf 1990 in het pretpark in Hellendoorn in de provincie Overijssel. De 25 meter hoge baan werd destijds gebouwd door Vekoma. Het was de tweede achtbaan van Vekoma in Nederland, na de Python in de Efteling. De nieuwe treinen zijn van de Duitse fabrikant Sunkid Heege. Bezoekers gaan twee keer over de kop in een looping en een kurkentrekker. De schouderbeugels zijn vervangen door heupbeugels, waardoor een nieuwe ritbeleving ontstaat. De baan is een stuk soepeler geworden.

De achtbaan Balagos heeft een nieuw kleurenschema gekregen. De baan is nu oranje en de pilaren zijn zwart en past beter in de omgeving en de Disco’O attractie van Zamperla, Het Drakennest. In het park staan nog twee achtbanen, Donderstenen en Rioolrat. Het was nog even spannend of de vernieuwde achtbaan open kon, want de veiligheidskeuring van de keuringsinstantie TÜV vond slechts één dag eerder plaats. Er waren een aantal kleine storingen, die snel werden verholpen.

tornado hellendoorn
De gele Tornado achtbaan krijgt een nieuw kleurtje.

Lees ook: Nieuwe directeur voor Avonturenpark Hellendoorn