Vergeten Kinderen gaan de strijd aan met Hellendra en openen Het DrakenNest

Bijzondere opening nieuwe attractie en start samenwerking met Stichting Het Vergeten Kind
Avonturenpark Hellendoorn doet een beroep op uw strijdbaarheid! U wordt dringend verzocht om naar eer en geweten het land te beschermen tegen draak Hellendra! De gewetenloze, gemene Hellendra heeft haar nest gebouwd te midden van het attractiepark en teistert De Sallandse Heuvelrug en omstreken door alles wat blinkt en glimt mee te nemen naar haar broedplaats. De dapperste ridders hebben tegen haar gestreden en hebben gefaald, tot nu… Op woensdag 12 april gaan tientallen ‘vergeten’ maar ontzettend dappere kinderen, die om verschillende redenen niet thuis kunnen opgroeien, de strijd aan met Hellendra en openen op heldhaftige wijze de nieuwe, unieke attractie Het DrakenNest. Verspreid het woord!

Tientallen kinderen die het verdienen om een middag onbezorgd plezier te beleven openen namens Stichting Het Vergeten Kind de gloednieuwe attractie Het DrakenNest. De komst van Het DrakenNest is een primeur voor Nederland omdat deze ‘Mega Disk’O’ attractie nog niet in Nederland te vinden is. De attractie omschrijft zich als een ronddraaiende, heen en weer bewegende schijf waarin bezoekers kunnen plaatsnemen. De attractie is prachtig vormgegeven, waardoor bezoekers het gevoel hebben in een ridderverhaal te zijn beland.

De opening van Het DrakenNest betekent ook de start van een mooie samenwerking tussen Avonturenpark Hellendoorn en Stichting Het Vergeten Kind, zij zetten zich in voor kinderen die opgroeien in een onveilige of instabiele situatie. Samen met Avonturenpark Hellendoorn geven zij kinderen de mogelijkheid om een dag lang op avontuur te gaan in het park. Vier jaar lang zal Avonturenpark Hellendoorn de stichting 250 toegangstickets ter beschikking stellen om kinderen een mooie dag te bezorgen, zodat zij zich onder kunnen dompelen in alle avonturen die het park te bieden heeft en van de unieke nieuwe attractie mogen genieten!

De sage
Aan de rand van Hellendoorn woont een gewetenloze, slechte draak. Hellendra is haar naam. Ze is hebberig en verzot op goud en alles wat blinkt. Niets wil ze delen. Een enorme berg aan kostbaarheden heeft ze in de loop der jaren veroverd en verzameld bij haar DrakenNest. Maar ze wil meer, altijd meer…

Door haar hebzucht naar rijkdom is ze een grote vijand van de mensen in Hellendoorn en omstreken. Op haar rooftochten is ze meedogenloos. Niemand kan haar stoppen. Zelfs de dapperste ridders heeft ze verslagen. Overal rond haar nest vind je materialen van gesneuvelde ridders. Zwaarden, schilden, speren en helmen. Hellendra koestert ze als haar trofeeën.
Om haar goudberg te laten groeien moet Hellendra steeds verder weg. Al het goud in Hellendoorn heeft ze al. Ze moet dus steeds langer haar nest met drakeneieren alleen laten. En dat heeft de mensen uit de omgeving op een ingenieus idee gebracht. Onder het nest met drakeneieren hebben ze een machine gebouwd. De machine kan het nest laten wiegen waardoor het warmte opwekt. Door deze warmte komen de eieren sneller uit. Hopelijk voordat Hellendra terug is van haar duistere rooftochten… Lukt het om de eieren tijdig te laten uitkomen en de drakenjongen te temmen.

Stichting Het Vergeten Kind
Stichting Het Vergeten Kind maakt zich hard voor de 50.000 kinderen in Nederland die opgroeien in een onveilige of instabiele situatie. Ze worden ingesloten door problemen en negatieve ervaringen. Het Vergeten Kind haalt deze kinderen uit hun isolement en zet ze in hun kracht. Dit doen zij samen met zeer betrokken vrijwilligers. De stichting geeft de kinderen positieve aandacht en draagt bij aan het creëren van positieve jeugdherinneringen. Zo geeft de stichting kinderen weer de moed, het zelfvertrouwen en de energie om door te gaan. Een positieve nieuwe start. Een tweede jeugd.