RidderStrijd: De nieuwe achtbaan van Avonturenpark Hellendoorn is officieel geopend

Avonturenpark Hellendoorn heeft een nieuwe publiekstrekker geopend: RidderStrijd. Deze adembenemende achtbaan voert je mee op een episch avontuur, waarbij je de strijd aangaat met de meedogenloze draak Balagos.

Neem plaats in je luchtstrijdwagen die tijdens de rit draait. Je wordt opgetild naar een duizelingwekkende hoogte van 13 meter. Daarvandaan daal, stijg en draai je over het parcours, elke rit anders dan de vorige. Het avontuur begint in een middeleeuwse nederzetting. Hier zetten de dorpelingen hun laatste hoop in. Vier moedige ridders, waaronder Boudewijn der Blauwhof, Gijsbert te Groenveld, Petronella van Paarse, en Olaf van Oranje, trotseerden de angstaanjagende draak Balagos. Ze versloegen het monster en bevrijdden het dorp van zijn terreur. De enige weg om Balagos te verslaan was vanuit de lucht. RidderStrijd werd ontworpen om voorgoed een einde te maken aan de heerschappij van het monster. Nu wordt de triomf op de draak nog steeds gevierd, terwijl het brullende beest veilig opgesloten zit in een diepe put op het dorpsplein.

De baan is 420 meter lang. Bezoekers moeten een minimale lengte hebben van 1.20 meter. De topsnelheid is 46,8 kilometer per uur. Passagiers ervaren G-krachten van 2,5 G. Een rit duurt anderhalve minuut en de capaciteit van de attractie ligt op 900 personen per uur. RidderStrijd is gebouwd op de oude locatie van het Doolhof. De attractie hoort bij het themagebied Drakenburcht, waar je ook de achtbaan Balagos kunt vinden en het Drakennest. De achtbaan is van het type stalen draaiende wilde muis achtbaan. De achtbaan is afkomstig uit een Mexicaans pretpark. In 2020 werd de achtbaan gekocht door Avonturenpark Hellendoorn. In het najaar van 2021 werd begonnen met de opbouw van de achtbaan. Het was de bedoeling om de attractie in 2022 te openen, maar door leveringsproblemen van elektrische onderdelen werd dat niet gehaald.

Kom naar Hellendoorn en laat zien dat je een ware drakenstrijder bent! RidderStrijd is een onmisbare belevenis voor avonturiers en liefhebbers van adrenaline. Laat je meeslepen in deze historische strijd tegen de draak!

Voor meer informatie over Avonturenpark Hellendoorn en tickets ga je naar de website. Pretparknet was bij de officiële opening, bekijk hieronder de beelden. Veel plezier!