Heksendoorn mooie afsluiter van een goed seizoen voor Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn kan terugkijken op een goed seizoen, met 14% meer bezoekers dan in het vorige seizoen. De opening van het nieuwe, unieke Aquaventura slidepark, prachtig zomerweer, meer vakanties in eigen land en de populariteit van Heksendoorn, het Halloween evenement voor families, zijn de belangrijkste redenen voor deze toename.

Het voorseizoen
Het weer speelt doorgaans een belangrijke rol bij een bezoek aan een pretpark. Seizoen 2013 kenmerkte zich door een aantal extremen; het seizoen ging erg koud van start met een Paasweekend waarin de 5 graden amper werd gehaald. De meivakantie daarentegen was qua weer en bezoek uitstekend. De combinatie met een goed schoolreisseizoen zorgde ervoor dat het voorseizoen (maart – juni) met 9% meer bezoekers afgesloten werd dan het voorseizoen van 2012.
De opening van Aquaventura slidepark in de zomer
Op 6 juli werd Aquaventura slidepark geopend in Avonturenpark Hellendoorn; het eerste outdoor waterglijbanenpark in een Nederlands pretpark. Veel bezoekers kennen de glijbanenparken in Zuid-Europese badplaatsen en kunnen dezelfde beleving nu ook dichterbij hun eigen woonplaats vinden. Het 5.000 vierkante meter grote gebied met 11 spectaculaire waterglijbanen en een waterspeelpark kan uitsluitend door bezoekers van het pretpark bezocht worden. Door het mooie zomerweer en de hittegolf in de tweede helft van juli zochten veel bezoekers verkoeling in het nieuwe slidepark en werd de zomer (juli – augustus) afgesloten met 20% meer bezoekers dan de vorige zomer.

Heksendoorn tijdens de herfstvakantie
Avonturenpark Hellendoorn heeft door het mooie nazomerweer en het Halloween evenement Heksendoorn het seizoen met een uitstekende herfstvakantie afgesloten. De maand oktober trok ruim 25% meer bezoek dan oktober 2012.

Het park organiseert inmiddels voor de 14e keer Heksendoorn. Bijzonder aan het evenement in het Avonturenpark is dat het geschikt is voor jong en oud. Twee spannende spookhuizen met levende griezels, maar ook vrolijke Vogelverschrikkers en een leuke familieshow van Kareltje & Jasmijn.
Met name de Heksendoornavonden op zaterdag, waarbij het park geopend was tot 21.00 uur, waren een hit. Deze avonden werden afgesloten met een vuurwerkshow, die voor veel bezoekers de reden was om tot het einde van de avond te blijven.

Het najaar (september – oktober) in het algemeen trok 9% meer bezoekers dan dezelfde periode vorig jaar.
Bron: Persbericht Avonturenpark Hellendoorn